Volumul lucrarilor de constructii a scazut cu aproape 10% in primul trimestru

Marti, 13 Mai 2014, ora 11:14
1395 citiri
Volumul lucrarilor de constructii a scazut cu aproape 10% in primul trimestru

Volumul lucrarilor de constructii a scazut in primul trimestru cu 9,4% ca serie bruta si cu 9,1% ca serie ajustata, cea mai importanta contributie la reducere avand-o lucrarile de reparatii capitale, in timp ce cladirile nerezidentiale si rezidentiale au consemnat cresteri, potrivit INS.

Astfel, in primul trimestru, fata de aceesi perioada din 2013, lucrarile de reparatii capitale au avut scaderi de 22,8%, cele de intretinere si reparatii curente de 8,6%, iar lucrarile de constructii noi s-au redus in volum cu 6,8%.

Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii la constructiile ingineresti a scazut cu 25%. La cladirile nerezidentiale si rezidentiale volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 18,2%, respectiv cu 15,6%.

In ceea ce priveste volumul lucrarilor de constructii ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, scaderea a provenit de asemenea de la lucrarile de reparatii capitale (-23,2%), lucrarile de constructii noi cu (-8,4%) si de la lucrarile de intretinere si reparatii curente (-7,2%).

Pe obiecte de constructii au scazut constructiile ingineresti cu 26,7% si au crescut lucrarile de cladiri nerezidentiale si rezidentiale cu 11,8%, respectiv cu 9,6%.

Fata de luna februarie, in martie, volumul lucrarilor de constructii a crescut ca serie bruta cu 53,2%, iar ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 10,4%.

Fata de luna corespunzatoare a anului precedent, volumul lucrarilor de constructii a scazut, atat ca serie bruta, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 0,3%, respectiv cu 4,2%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#lucrari constructii Romania, #cladiri rezidentiale, #lucrari constructii martie , #stiri INS