AMD promite ultrabook-uri ultra-ieftine

Miercuri, 11 Ianuarie 2012, ora 10:02
1727 citiri
AMD promite ultrabook-uri ultra-ieftine
Laptop cu procesor Intel

Intel a lansat la Consumer Electronic Show (CES) un procesor ultrasubtire care permite contruirea unor laptopuri la fel de slim, care pare sa fie noul trend in domeniu. Principalul dezavantaj al produsului este pretul mult prea mare. AMD are de gand sa vina cu o contraoferta greu de ignorat.

Laptopul cu procesor Intel lansat la CES este usor, subtire, fiabil si are o serie de caracterisitici importante. Pe de alta parte, costul mediu este de aproximativ 1.000 de dolari, dar exista si laptopuri pentru care cei interesati trebuie sa plateasca 1,500 de dolari, scrie techland.time.com.

AMD, concurentul Intel, are de gand sa exploateze acest dezvantaj si sa lanseze o gama de procesoare care sa ajute la stabilirea unui pret de maxim 500 de dolari pentru laptopuri. Noua generatie de laptopuri cu procesoare AMD vor fi putin mai grele si mai groase decat cele cu procesoare Intel, dar pretul mic va fi dificil de combatut.

Daca AMD va reusi cu adevarat sa realizeze un astfel de procesor, va exercita o concurenta puternica si asupra celorlalti producatori de laptopuri. La CES, Samsung a lansat a noua generatie de Ultrabook, cel mai ieftin model costand 1.399 de dolari. Modelul Spectre de la HP porneste de la acelasi pret.

Singurul contracandidat serios pentru AMD este Asus. Producatorul a anuntat ca va lansa, pe piata americana, un laptop la pretul de 450 de dolari, dar va fi mult mai greu si mai gros decat cel realizat de AMD.

#laptop ces, #procesor AMD, #proces Intel, #pret procesor laptop , #Investitii