Almunia a sugerat ca va mentine linia severa a predecesoarei sale

Miercuri, 13 Ianuarie 2010, ora 10:25
1090 citiri
Almunia a sugerat ca va mentine linia severa a predecesoarei sale

Viitorul comisar european pentru concurenta, Joaquin Almunia, a lasat marti sa se inteleaga ca va mentine linia servera a actualei ocupante a acestei functii, Neelie Kroes, atunci cand va trebui sa pedepseasca societatile comerciale pentru practici anticoncurentiale, relateaza AFP, preluat de NewsIn.

Amenzile reprezinta "o disuasiune care trebuie mentinuta la nivelul necesar", i-a raspuns Almunia europarlamentarului conservator francez Jean-Paul Gauzes, la audierea sa in PE.

"Amenzile au un nivel coerent cu aceasta vointa de disuasiune", a apreciat el, amintind ca nu ating decat in cazuri rare maximul posibil, de 10% din cifra de afaceri a companiei vizate.

Almunia a recunoscut, insa, ca pentru micile companii specializate pentru un produs, "impactul amenzilor este mai mare" decat pentru marile grupuri diversificate, iar aceasta chestiune va trebui analizata in continuare.

Unele companii si unii avocati au criticat suma din ce in ce mai mare a amenzilor aplicate de Neelie Kroes companiilor care au participat la un cartel sau au abuzat de o pozitie dominanta.

Pentru carteluri, recordul este detinut de patru producatori de sticla, printre care cel francez Saint-Giain, cu o amenda colectiva de 1,38 de miliarde de euro.

Pentru abuzul de pozitie de forta, producatorul american de microprocesoare american Intel a primit o amenda de 1,06 miliarde de euro.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#almunia, #amenzi, #comerciale, #comisar, #societati , #stiri Intel