AMD a revenit pe profit in primul trimestru

Vineri, 16 Aprilie 2010, ora 13:49
1319 citiri
AMD a revenit pe profit in primul trimestru

Producatorul de microprocesoare Advanced Micro Devices Inc. (AMD) a revenit pe profit in primul trimestru din 2010, sustinut de vanzarile peste asteptari, ceea ce arata ca cererea de computere personale este in crestere, relateaza MarketWatch, citat de NewsIn.

AMD a inregistrat in primul trimestru un profit net de 257 milioane dolari, dupa o pierdere de 416 milioane dolari in aceeasi perioada a anului trecut.

Veniturile au avansat cu 34%, la 1,57 miliarde dolari, peste asteptarile analistilor, care prevedeau venituri de 1,54 miliarde dolari.

Excluzind unele elemente, profitul a fost de 63 milioane dolari, sau 9 centi/actiune.

AMD si compania concurenta Intel au fost avantajate de revenirea cererii de computere, dupa declinul inregistrat in timpul recesiunii.

"Sunt avantajate de cererea buna, insa grupul Intel a avut mai mult de castigat, datorita noilor produse si preturilor mai bune", a declarat Srini Pajjuri, analist in cadrul Credit Agricole Securities.

Intel a anuntat pentru primul trimestru al acestui an un profit net de 2,44 miliarde dolari, de aproape patru ori mai mare decat cel din aceeasi perioada din 2009, pe fondul cresterii veniturilor cu 44%.

#amd, #profit, #trimestru , #stiri Intel