HP isi lanseaza primul netbook cu touchscreen

Joi, 07 Ianuarie 2010, ora 11:21
1906 citiri
HP isi lanseaza primul netbook cu touchscreen

Tehnologia touchscreen va deveni in viitorul apropiat o caracteristica obisnuita pentru netbook-uri dupa ce, in numai doua zile, au fost lansate doua modele cu functii touch.

La o zi dupa ce Lenovo a anuntat primul netbook-tableta cu multitouch la Consumer Electronics Show din Las Vegas, HP a lansat si ea un model cu optiuni touchscreen, informeaza Financial Times.

HP Mini 5102 are optiuni touchscreen la fel ca un iPhone, dar aceastea nu pot fi folosite pentru prea multe aplicatii deocamdata. Versiunea touch a netbook-ului va costa cu numai 50 de dolari mai mult decat cea simpla.

"Nu demult, optiunea touch era una foarte scumpa. Noi vrem sa o facem accesibila astfel incat oamenii, care poate nu au nevoie de touch astazi, sa sea asigure cu 50 de dolari ca au optiunea atunci cand aplicatiile vor fi lansate pe piata", a declarat un purtator de cuvant al HP.

Pretul unui notebook HP Mini 5102 porneste de la 400 de dolari si este disponibil in trei culori: negru, rosu si albastru. Are un procesor Intel Atom N450 care asigura o rezolutie HD.

Notebook-ul tableta de la Lenovo si cel de la HP nu sunt, insa, primele care folosesc tehnologia touchscreen. Dell a fost primul producator care a lansat, in mai 2009, Latitude 2100, cu aceasta optiune.

#functii, #hp, #netbook, #touch, #touchscreen , #stiri Intel