Intel cumpara divizia wireless a Infineon pentru 1,4 miliarde de dolari

Marti, 31 August 2010, ora 00:53
1174 citiri
Intel cumpara divizia wireless a Infineon pentru 1,4 miliarde de dolari

Intel va cumpara divizia de wireless a producatorului german de chip-uri Infineon contra sumei de 1,4 miliarde de dolari, compania americana intarindu-si, astfel, prezenta pe piata microprocesoarelor pentru smartphone-uri.

Tranzactia se va finaliza in primul trimestru din 2011, iar divizia de mobile a Intel va deveni independenta, potrivit oficialilor companiei, citati de Reuters.

Aceasta este a doua achizitie majora pentru Intel in ultimele doua saptamani, dupa ce a anuntat achizitia producatorului de programe antivirus McAfee pe 19 august, pentru 7,7 miliarde de dolari.

Procesoarele Atom, produse de Intel, sunt folosite mai ales pentru netbook-uri,
insa compania nu a reusit sa patrunda si pe piata din ce in ce mai mare a smartphone-urilor.

Tranzactia va permite Infineon ca se concentreze pe principalele sale linii de business: auto, industrie si securitatea microchipurilor.

Potrivit Reuters, in luna august s-au anuntat tranzactii in valoare totala de aproximativ 200 de miliarde de dolari. Printre acestea se numara oferta BHP Billiton pentru achizitia Potash, de 39 de miliarde de dolari si achizitia Cairn India de catre Vedanta Resources, contra 9,6 miliarde de dolari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins recent portofoliul de produse, lansând nu doar noua serie de telefoane mobile Edge 50 - care include modelele Moto Edge 50 Pro, Moto Edge 50 Ultra și Moto Edge 50 Fusion -...
#intel, #wireless, #microprocesoare , #stiri Intel