Intel intra in nebunia gadgeturilor smart. Seful companiei da tonul unei noi abordari a pietei

Miercuri, 08 Octombrie 2014, ora 08:50
2751 citiri
Intel intra in nebunia gadgeturilor smart. Seful companiei da tonul unei noi abordari a pietei

Pentru angajatii Intel, noul sef al companiei, Brian Krzanich, este o ciudata combinatie intre Geppetto si Ucenicul Vrajitor, imputernicita si cu atributele de director executiv. Krzanich isi imparte timpul intre sedinte, vizite la targurile de gadgeturi noi aparute si surubareala continua la mici roboti casnici si drone.

Pasiunea lui Krzanich pentru segmentul StartUp este generata si de incercarea de a acoperi cat mai rapid pierderea de 1,25 miliarde de dolari survenita in urma incercarii de a controla piata de chipuri pentru telefoane mobile. Iar pentru a demonstra ca Intel este capabila sa abordeze si alte piete, Brian Krazanich nu se da in laturi de la nimic.

Dupa ce inginerii companiei au pus la punct un sistem termostat capabil sa deserveasca un intreg oras, inclusiv facilitatile industriale ale unei asemenea asezari, Krzanich a instalat o versiune la scara mai mica in casa sa din San Jose. Nemultumit de unele neajunsuri ale programului, seful Intel a rescris codul Unix al acestuia dupa care le-a inmanat inginerilor din subordine modificarile, aminteste publicatia Businessweek.

Vedeta pe bursa

Eforturile sale nu au ramas doar o curiozitate demna de barfa intre angajatii companiei. Intel este noua vedeta pe Wall Street, indicele Dow Jones indicand o crestere de 35% fata de sfarsitul lunii trecute, pe masura ce influenta firmei pe piata componentelor de servere s-a consolidat.

Umbra investitiei dezastruoasse care l-a doborat pe predecesorul lui Krzanich, Paul Otellini, planeaza insa si asupra actualului director executiv din fruntea Intel.

"Stiu ce nu trebuie sa fac. Acum ma concentrez asupra a ceea ce trebuie facut", explica de fiecare data Brian Krzanich. Abordarea sa reflecta disperarea companiei de a evalua corect impactul avut asupra consumatorilor de unele produse tehnologice noi. Asa ca Krzanich a luat munca de evaluare pe cont propriu in asteptarea noului produs care ar putea revulutiona piata gadgeturilor.

"Am ratat impactul avut de tablete asupra pietei. Acum evaluam si reevaluam orice produs chiar si fara sa mai analizam tendintele pietei", explica seful departamentului financiar Stacy Smith.

Frenezia inventicii

Printre produsele Intel deja lansate se numara un scaun cu rotile, conceput impreuna cu fizicianul Stephen Hawking, care analizeaza functiile vitale ale ocupantului, un cantar digital conectat la o baza de date in cloud care poate indica si nivelul de grasime prezent in corp si o masina de amestecat diverse arome pentru sucurile acidulate, dezvoltata in parteneriat cu Pepsi.

Insa frenezia "papusarului digital" de la Intel a fost data in vileag abia cu ocazia conferintei anuale din septembrie, cand oaspetii au putut vedea la lucru mai multe noi obiecte puse la lucru de tehnologia Intel: un pisoar digital care tine frecventa utilizarilor si avertizeaza cand are nevoie de curatare (instalat deja pe aeroportul Heathrow), un dozator de bere care iti indica nivelul lichidului auriu din butoi, un automat de briose proaspete care functioneaza in baza programelor software scrise de Intel si alte inventii la fel de nebunesti.

Nu toate sunt insa la fel de excentrice. Un software introdus pe flota de camioane a unei companii de transport a reusit sa reduca costurile de consum cu 15 milioane de dolari in mai putin de un an.

Obisnuit cu productia

Spre deosebire de Paul Otellini, Krzanich nu a ars etape, evolutia sa in cadrul Intel fiind tipica in perfecta concordanta cu modelul clasic al povestii de succes americane. Brian Krzanic are 36 de ani petrecuti in firma, iar prima pozitie ocupata a fost de inginer la fabrica de semiconductori din New Mexico.

Pentru publicul din afara companiei, Krzanich a evoluat pe un palier invizibil pana in 2003, cand a coordonat procesul de asamblare si testare a microcipurilor la nivel global. Inginerul Krzanich se simte mult mai bine intr-o hala de productie decat in spatele unui birou, dar cautarea noului gadget smart care sa rastoarne lumea pare sa fi o munca satisfacatoare pentru el. Cel putin atata vreme cat i se permite sa testeze dispozitive ale companiei in garajul de acasa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
Android 15 își va avertiza utilizatorii în privința deteriorării dispozitivului
Android 15 își va avertiza utilizatorii în privința deteriorării dispozitivului
Noua versiune Android 15 va introduce o funcție inovatoare care va alerta utilizatorii atunci când dispozitivele lor sunt pe cale să se defecteze din cauza uzurii excesive a cipului de stocare...
#intel, #director executiv, #segment startup, #Brian Krzanich, #indice dow jones, #tehnologie revolutionara, #inventii nebunesti , #stiri Intel