Intel investeste 12 milioane dolari pentru divertismentul 3D

Miercuri, 13 Mai 2009, ora 09:53
1638 citiri
Intel investeste 12 milioane dolari pentru divertismentul 3D

Cel mai mare producator de cipuri din lume a investit 12 milioane de dolari in realizarea Visual Computing Institute, un centru de cercetari pentru tehnologiile multimedia 3D ale viitorului, cu scopul de a imbunatati experientele vizuale si auditive in lumile virtuale dedicate divertismentului si pe viitor si mediului academic si business.

Intel investeste anul acesta circa 100 de milioane de dolari in Europa pentru centrele sale de cercetare si dezvoltare in domeniul tehnologiei, unde lucreaza peste 800 de ingineri si specialisti.

Visual Computing, concept destul de greu de definit, cuprinde atat tehnologiile 3D, high definition, partea grafica din jocurile video, din universurile online, dar si experientele audio si de asemenea interactiunea cu un computer si ajunge la inteligenta artificiala care va guverna lumile virtuale.

Pe viitor universurile online vor fi folosite de specialisti din toata lumea pentru a studia, pentru a lucra mai eficient, dar si pentru scopul initial, pentru divertisment.

Tehnologia 3D va avea un impact tot mai mare asupra vietii de zi cu zi, iar Internetul 3.0 este tridimensional, spun specialistii companiei americane Intel.

Compania americana, care face obiectul unei anchete anti-trust, ar putea fi amendata de Comisia Europeana pentru abuz de pozitie dominanta, conform unor surse citate de Financial Times.

Totusi, nu exista inca un anunt oficial, spun oficialii Intel. "Este prematur sa comentez acum, dar acest lucru nu va schimba planurile noastre de investitii in Europa", a declarat un oficial Intel.

Oficialii companiei au estimat la peste 100 de milioane de dolari investitiile totale pe batranul continent in domeniul cercetarii. Noul laborator de cercetare-dezvoltare este in cadrul Universitatii Saarbruck, iar prima echipa de cercetatori nu va depasi 12 persoane.

La proiect participa de asemenea institutia germana, institutul Max Planck si un laborator de cercetari privind inteligenta artificala. "Intram intr-o noua faza a industriei computerului, tridimensionalul devine din ce in ce mai important", a declarat Justin Rattner, vicepresedinte Intel si director IT (CTO).

"De exemplu, nu va ramane milimetru din planeta care sa nu fie pe harta digitala in format 3D in urmatorii ani, iar sistemul 3D in final va inlocui solutiile gen Google Streetview, pentru ca permite interactivitatea", a spus el.

De asemenea, viitorul apartine Internetului 3D, iar studiourile de film de la Hollywood nu mai produc acum decat filme cu tehnologie 3D. Investiile Intel vor fi sustinute de asemenea de partenerii de proiect cu sume relativ similare.

Univesitatea Saarland va investi circa 3 milioane de dolari, a spus Phillip Slusallek, care conduce laboratorul de cercetari in grafica computerizata si centrul de cercetari pentru Inteligenta artificiala.

Colaborarea dintre Intel si Universitatea Saarland dureaza de mai multi ani. In acest timp peste 1000 de companii start-up au fost fondate in domeniul tehnologiei, iar divizia de investitii financiare a gigantului american, Intel Capital, cauta in Europa astfel de firme pentru a investi in ele. 

Articol de Dan Dragomir

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Marți, o ploaie torențială a provocat inundații în diverse zone ale Dubaiului, transformând străzile în adevărate râuri și determinând închiderea temporară a celui de-al doilea cel...
Blocarea firmelor care oferă investiții înșelătoare pe internet. Măsurile pe care ASF intenționează să le ia
Blocarea firmelor care oferă investiții înșelătoare pe internet. Măsurile pe care ASF intenționează să le ia
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) lucrează la un mecanism legislativ prin care își dorelte să blocheze entitățile neautorizate care oferă investiții în mediul online, a...
#3d, #companie, #investitii, #proiect, #tehnologie , #stiri Intel