Lenovo: val de computere noi, in special ultra-portabile

Luni, 26 Octombrie 2009, ora 21:44
1899 citiri
Lenovo: val de computere noi, in special ultra-portabile


Producatorul chinez de computere Lenovo spera ca noul sistem de operare Windows 7 va creste puternic vanzarile de calculatoare la nivel mondial si a lansat o serie de produse noi, mai ales laptopuri si ultra-portabile.

Numarul patru mondial, compania care a preluat divizia de PC-uri a IBM pariaza pe tehnologia Intel, pe solutiile Microsoft si pe experienta proprie in domeniul hardware pentru a depasi momentul dificil in care se afla industria computerelor. “Lansarea Windows 7 va avea un impact puternic si ne-am pregatit din timp ca sa profitam de asta”, a declarat presedintele Lenovo Liu Chuanzhi.

El nu a dorit sa faca o estimare in privinta cresterii vanzarilor sau a veniturilor, scrie Reuters.

Lenovo a lansat doua noi laptopuri cu Windows 7, dar si o serie de alte computere, desktop sau netbook. Luni seara, oficialii Lenovo au anuntat intr-un webcast lansarea de desktop-uri si laptopuri cu procesoarele Core i7 de la Intel, plus modele noi de laptopuri mici si subtiri din seria U.

Chinezii de la Lenovo merg contrar trendului general de a lansa sisteme accesibile, iar laptop-urile si sistemele prezentate sunt in gama premium, peste 1000 de euro, destinate fanilor multimedia, pasionatilor de jocuri. Majoritatea au hard-disc de 500GB, placi video Nvidia, optional unitati optice Blu Ray. Memoria RAM este DDR3.

Seria IdeaPad U, de laptopuri ultra-subtiri si ultra-portabile are deja parte de revirew-uri pozitive in zona pasionatilor de IT. Pentru ca primele versiuni au fost criticate pentru procesorul single-core si low-voltage, Lenovo a inclus acum procesoare  Core 2 Duo, ecrane mai mari, dar si baterii mai bune.

IdeaPad U150 are ecran cu diagonala de 11,6 inchi, cantareste 1,35 kilograme, pretul este pe la 585 de euro. IdeaPad Y550 are ecran de cu diagonala 15 inci, seamana cu un MacBook ca design si dimensiuni, are unitate optica integrata si placa video ATI Mobility Radein HD4330.

Pretul o sa fie in Europa pe la 650 de euro. Lenovo a anuntat noi modele colorate pentru seria IdeaPad S10-2, dar si sisteme quad-core desktop.

Microsoft a lansat Windows 7 saptamana trecuta, iar analistii se bat in estimari, care optimiste, care pesimiste. Cu siguranta impactul noului sistem de operare va fi important anul viitor, spun ei. Deocamdata s-ar putea sa nu vedem nici un impact in vanzari, avertizeaza pesimistii.

Pentru Microsoft este o lansare importanta pentru ca studiile arata ca Vista a indepartat unii utilizatori, nemultumiti de sistemul greoi.

Dintre rivalii Lenovo, taiwanezii de la Acer au anuntat ca Windows 7 va fi un factor pentru vanzarile de computere, ca sunt clienti care vor sa scape de Vista, dar si de vechiul XP, care a depasit 8 ani de la lansare.

Vanzarile de computere au crescut peste asteptari in zona asiatica, cu 17% in trimestrul trei al comparat cu aceeasi perioada a anului anterior, iar Lenovo are aici cea mai mare cota de piata comparat cu principalii sai competitori.

In zona EMEA (Europa, Orientul Mijlociu si Africa), vanzarile au scazut cu 8% in trimestrul trei, iar pe locul intai a urcat Acer, depasind numarul unu mondial, HP.

#7, #computere, #lenovo, #windows , #stiri Intel