Mituri despre negocierea salariului

Miercuri, 16 Martie 2011, ora 17:59
3272 citiri
Mituri despre negocierea salariului

Odata ce ai trecut de interviul de angajare si ti s-a oferit jobul pe care ti-l doreai, asigura-te ca pachetul este complet si ca salariul pe care il primesti reflecta cu adevarat valoarea ta. Nu uita ca prima oferta de salariu a angajatorului este rareori si ultima, dar mai ales ca oricand poti sa negociezi acest subiect.

Iata cateva idei preconcepute legate de negocierea salariului care, odata identificate si intelese, te pot ajuta sa nu te vinzi prea ieftin la masa negocierii, potrivit Work Tree.

Niciun formular de aplicare nu va fi luat in considerare daca nu se mentioneaza salariul dorit

Acest lucru apare mereu in descrierea jobului, in principal pentru ca asa se procedeaza pentru a incepe procesul de selectare.

Spunand o suma prea mica sau prea mare, reusesti sa te elimini singur din cursa pentru job.

Daca esti un candidat foarte bine calificat, angajatorii oricum nu iti vor da la o parte CV-ul pentru simplul fapt ca nu ai specificat o cifra pentru salariu.

Nicun angajator nu va face o exceptie

Angajatorii pot, de fapt, sa faca oricand o exceptie de la limita de salariu sau de la anumite restrictii, in cazul in care isi dau seama ca esti cel mai bun candidat si ca altfel nu esti dispus sa accepti oferta lor initiala.

Angajatorilor nu le place sa negocieze salariul

Majoritatea angajatorii se vor simti motivati sa angajeze un om care lupta pentru ceea ce considera ca merita sa primeasca.

Nu gresesti daca incerci sa ii justifici angajatorului motivul pentru care meriti mai mult.

Daca ai avut pana acum un salariu mic, urmatorul nu poate fi mai mare

Chiar daca pana acum nu ai castigat foarte mult bani, ii poti demonstra angajatorului ca ti-ai dezvoltat noi aptitudini care te fac un membru si mai valoros al oricarei echipe.

Mereu trebuie sa negociezi pentru cea mai mare suma

Nu doar aspectul financiar ar trebui sa conteze pentru tine, ci trebuie sa iei in considerare si beneficiile, bonificatiile sau calitatea pe care viata ta ar putea sa o aiba datorita unui anumit ritm de munca.

Gandeste-te daca jobul iti da ocazia sa iti indeplinesti visele profesionale, oferindu-ti in acelasi timp dreptul la viata personala, dupa program.

Salariul e o suma fixa


Toate salariile sunt negociabile si, chiar daca nu ai ocazia obtii un salariu mai mare, exista posibilitatea sa obtii mai multe beneficii sau bonusuri.

Salariul de pornire poate fi oricat de mic

Majoritatea maririlor se realizeaza folosind un procentaj din salariul actual, asa ca cei care accepta un salariu mic fara sa negocieze, ar putea sa regrete asta, in viitor.

Ai mai multe sanse daca nu ceri bani in plus

Aceasta strategie ar putea chiar sa te faca sa pari mai putin valoros in fata angajatorului, iti scade nivelul de incredere in propria persoana si iti scade sansele de a obtine acel job.

Ar trebui sa accepti prima oferta si sa fii recunoscator

In realitate, ar trebui sa negociezi intotdeauna oferta initiala pentru ca aceasta reprezinta punctul de pornire in drumul tau prin care poti obtine cea mai mare suma.

Majoritatea angajatorilor planifica din timp negocierea si o pornesc de la cea mai mica suma posibil.

Trebuie sa ajungeti la un consens pe loc

Unii candidati se tem ca altcineva le-ar putea lua locul daca nu accepta oferta pe moment.

Adevarul este ca odata ce ai primit oferta, angajatorul te invita sa faci parte din firma pana in momentul in care tu iti doresti altceva.

Gandeste-te cel putin 24 de ore inainte sa dai un raspuns.

Daca nu accepti prima oferta, altcineva ar putea sa o faca

Candidatilor le este deseori teama ca daca nu au acceptat prima oferta, compania va angaja pe altul, care a acceptat mai putini bani.

Daca angajatorul te-a ales pentru un motiv clar, el te va plati cat este nevoie pentru a aduce aptitudinile tale in slujba companiei sale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#interviul de angajare, # negociere salariu, # idei preconcepute, # salariu, # negociere, # job, # angajator, # companie , #stiri Intel