SUA majoreaza costul vizelor pentru muncitorii straini

Vineri, 06 August 2010, ora 23:25
1172 citiri
SUA majoreaza costul vizelor pentru muncitorii straini

Senatul american a aprobat un proiect de lege care majoreaza semnificativ costul vizelor pentru muncitorii straini calificati, iar intrarea in vigoare a prevederilor ar da o lovitura puternica in special companiilor indiene din domeniul tehnologiei care trimit anual in SUA mii de angajati, informeaza Mediafax. 

Masura face parte dintr-un proiect privind securitatea frontierelor, aprobat de senatori joi seara, inainte de pauza parlamentara din luna august, relateaza Wall Street Journal.

Potrivit documentului, companiile cu operatiuni in SUA care au peste 50% dintre angajati proveniti din strainatate trebuie sa plateasca pentru fiecare mai multe mii de dolari sub forma de taxe de viza.

Som Mittal, presedintele companiei indiene de tehnologie Nasscom, a declarat ca firmele indiene ar putea inregistra o crestere de 200-250 milioane de dolari a costurilor anuale cu forta de munca, daca proiectul va deveni lege.

Proiectul trebuie sa fie discutat si in Camera Reprezentantilor, iar companiile indiene intentioneaza sa faca o campanie de lobby puternica impotriva. Mittal a aratat ca toate companiile indiene mari din sectorul tehnologiei vor fi afectate de majorarea acestor taxe, inclusiv Wipro, Infosys Technologies si Tata Consultancy Services.

Companii americane mari precum Microsoft si Intel nu vor avea astfel de probleme, intrucat angajatii straini folositi reprezinta sub 50% din forta lor de munca.

Problema vizelor risca sa devina un subiect sensibil in discutiile dintre India si Statele Unite, in conditiile in care presedintele Obama urmeaza sa faca in noiembrie o vizita la New Delhi. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#sua, #viza, #muncitori straini , #stiri Intel