Preluarea Wella Romania de catre Interbrands, analizata de CC

Miercuri, 12 Mai 2010, ora 14:44
2086 citiri
Preluarea Wella Romania de catre Interbrands, analizata de CC

Consiliul Concurentei analizeaza operatiunea de concentrare economica prin care SC Interbrands Marketing & Distributions SA preia controlul asupra societatii comerciale Wella Romania SRL, a anuntat miercuri autoritatea de concurenta, informeaza NewsIn.

"Autoritatea de concurenta va evalua operatiunea de concentrare economica din punct de vedere al compatibilitatii acesteia cu un mediu concurential normal, in conformitate cu Regulamentul privind autorizarea concentrarilor economice", se arata in comunicatul emis de Consiliul Concurentei.

SC Interbrands Marketing &Distributions SA activeaza pe piata comercializarii cu ridicata de produse alimentare si nealimentare din Romania.

Wella Romania este activa pe piata comercializarii de produse cosmetice si echipamente profesionale catre saloanele de coafura din Romania.

Potrivit Legii Concurentei (nr. 21/1996, republicata), sunt supuse controlului si trebuie notificate Consiliului Concurentei operatiunile de concentrare economica ce depasesc pragurile valorice prevazute in acest act normativ.

Acestea sunt indeplinite daca cifra de afaceri cumulata a agentilor economici implicati intr-o operatiune de concentrare economica depaseste echivalentul in lei a 10 milioane euro si exista cel putin doi agenti economici implicati in operatiune, care realizeaza pe teritoriul Romaniei, fiecare in parte, o cifra de afaceri mai mare decat echivalentul in lei a 4 milioane euro.

Consiliul Concurentei asteapta eventualele observatii sau puncte de vedere, in legatura cu modul in care operatiunea notificata le afecteaza sau le poate afecta propria activitate. 

#preluare, # wella, # romania, # interbrans, # cc , #stiri Interbrands