Cat de GENEROASA este AFRICA: Topul filantropilor africani

Sambata, 06 August 2011, ora 22:30
2177 citiri
Cat de GENEROASA este AFRICA: Topul filantropilor africani

Daca in America milionarii controleaza 29% din bogatia SUA, in Africa procentul bogatiilor controlate de bogati este de 38%. Cei mai multi filantropi Africa vin din sudul tarii si se afla pe locul doi in topul celor mai generosi oameni din lume, dupa americani.

In 2010, Theophilus Daniuma, un afacerist african in domeniul petrolului, a donat 100 de milioane de dolari, donatia fiind considerata cea mai mare din istoria Nigeriei.

Iata care sunt cei mai mari filantropi africani:

Francois van Nekerk

Anul trecut, afaceristul african, fondator al companiei Mertech Goup din Africa de Sud, a donat 70% din actiunile companiei catre fundatia Mergon pe care a deschis-o impreuna cu sotia sa.

Pachetul a fost evaluat la 170 de milioane de dolari.

Fundatia Mergon se implica in proiectele comunitatii, in programe educationale pentru elevi, programe de reciclare pentru tinerii someri si scheme de dezvoltare pentru intreprinderi.

Allan Gray

Omul de afaceri a donat catre fundatia Allan Gray Orbis 150 de milioane de dolari.

Fundatia ofera burse complete de liceu care acopera scolarizare, taxe de camin si cheltuielile de zi cu zi.

Gray a facut avere prin intermediul companiei Allan Gay, companie specializata in management investitional.

Theophilus Danjuma

Anul trecut, fostul ministru al Apararii din Nigeria si actual presedinte al unei companii petroliere din Africa de Sud a facut o donatie in valoare de 100 de milioane de dolari.

TY Danjuma este o fundatie privata independenta cu sediul in Abuja, Nigeria.

Fundatia a intrat in parteneriat cu diferite organizatii neguvernamentale pentru a promova educatia, asistenta medicala gratuita si reducerea saraciei.

Donald Gordon

Fostul miliardar al Africii de Sud a fondat una din cele mai mari societati filantropice de pe continent.

Acesta a finantat crearea Centrului Medical Donald Gordon la Universitatea din Witwatersrand cu suma de 17 milioane de dolari.

In 2003, Gordon a facut o donatie de 33 de milioane de dolari in Marea Britanie catre Royal Opera si Centrul Wales Millennium, una din cele mai mari donatii in arta din Marea Britanie oferite de catre un strain.

Mark Shuttleworth

In 2002, Shuttleworth  a vandut Thawte, o companie de securitate digitala pentru 575 de milioane de dolari. Cele mai mari pasiuni ale omului de afaceri au fost tehnologia open source si actiunile caritabile.

Shuttleworth este cel primul african care a mers in spatiu.

Incepand cu anul 2004, Shuttleworth a cheltuit peste 25 de milioane de dolari in dezvoltarea si distribuirea Ubuntu, un software open source gratuit.

In plus, acesta a donat 20 de milioane de dolari catre fundatia Shuttleworth, care ofera finantare pentru persoanele fizice implicate activ in proiecte din domeniul schimbarilor sociale.

Fundatia milionarului african are o abordare fascinanta cu privire la filantropie.

Una din devizele lor este : "Noi identificam oamenii uimitori, le oferim o subventie si le multiplicam de 10 ori banii pe care acestia ii investesc in proiectele lor".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#filantropi, #filantropi africa, #filantropie, #fundatii caritabile, #fundatii caritabile africa, #milionari filantropi , #Africa