Diplomatii americani raportau in SUA cum miliardarul Frank Timis cucereste Africa

Vineri, 02 Septembrie 2011, ora 19:47
2771 citiri
Diplomatii americani raportau in SUA cum miliardarul Frank Timis cucereste Africa

Miliardarul roman Frank Timis, stabilit in Marea Britanie, a ajuns cunoscut in Romania prin faptul ca are o avere estimata la 1 miliard de euro, ca detine jumatate din statul african Sierra Leone, prin companiile sale de minerit sau ca a fondat compania Gabriel Resources, care acum se lupta sa inceapa exploatarea aurului de la Rosia Montana. 

O telegrama a Ambasadei SUA din Sierra Leone, intrata in posesia Wikileaks, arata cum a devenit Frank Timis propietar al celei mai mare mine de fier din Africa, dar si cum a pierdut controlul asupra unei suprafete de teren cat jumatate din Sierra Leone.

Pe 22 ianuarie 2010, presedintele statului african i-a incredintat firmei African Minerals, condusa de Frank Timis, "cea mai mare mina de minereu de fier din Africa" - Lunsar.

Miliardarul roman s-a angajat prin contract sa reconstruiasca portul destinat transportului de minereu de fier de la Pepel, calea ferata de la Lunsar la Pepel si sa inceapa exportul de minereu de fier in 2013.

Diplomatii americani il descriu pe Timis drept un roman stabilit in Marea Britanie, "condamnat in Australia pentru posesie de heroina si intentia de a vinde".

Pentru a putea duce la indeplinire contractul din Sierra Leone, Timis s-a asociat cu investitori din China: 12,5% din compania sa, African Minerals, este detinuta de China Railway Materials Commercial Corporation. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#frank timis, #africa, #miliardar, #wikileaks , #Africa