India finanteaza tarile sarace

Duminica, 26 Iunie 2011, ora 23:22
2988 citiri
India finanteaza tarile sarace

India a inceput sa ofere imprumuturi tarilor sarace, in speranta ca va avea de castigat din comertul cu aceste tari.

Astfel, India imprumuta cinci miliarde de dolari Africii de Sud pentru instruirea fortei de munca, dezvoltarea infrastructurii dar si integrare regionala.

India se afla printre cele mai puternice state emergene din lume, cu o crestere economica de 10,4% inregistrata anul trecut. Statul indian ofera imprumuturi tarilor sarace atat pentru a-si consolida legaturile comerciale cu pietele care au potential semnificativ de crestere.

 

"Parteneriatul India-Africa este unic si isi datoreaza radacinile istoriei si luptelor noastre comune impotriva colonialismului, apartheidului, saraciei, bolilor, analfabetismului si foametei", a declarat Manmohan Singh, premierul indian, adaugand ca Africa dispune de toate conditiile necesare pentru a deveni un "pol global de crestere", potrivit Adevarul.

Pe de alta parte, imprumuturile pe care India le ofera tarilor sarace ar putea avea rolul de a prinde din urma Chhina, care prin finantarile sale a dobandit foarte multa influenta. De asemenea, cele doua state se afla in concurenta pentru a deveni furnizori de energie, alimente si materii prime ale continentului.

Comertul dintre India si Africa a fost de 46 de miliarde de dolari in 2010.

In ceea ce priveste schimburile comeciale dintre China si Africa, acestea s-au ridicat la 114,8 milarde de dolari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#finantare africa, #india, #comert india africa, #comert china, #schimburi comerciale, #comert , #Africa