Profitul net al McDonald's a urcat in primul trimestru la 979,5 milioane dolari

Miercuri, 22 Aprilie 2009, ora 16:39
1613 citiri
Profitul net al McDonald's a urcat in primul trimestru la 979,5 milioane dolari

McDonald's Corp., cel mai mare lant de restaurante din lume, a anuntat ca a inregistrat in primul trimestru o crestere a vanzarilor cu 3,5%, peste estimarile analistilor, dupa ce clientii au cumparat mai multe meniuri de mic dejun si bauturi, relateaza Bloomberg.

Profitul net a crescut la 979,5 milioane dolari, echivalent cu 87 centi/actiune, fata de 946,1 milioane dolari, sau 81 centi/actiune in aceeasi perioada a anului trecut, a anuntat compania. Vanzarile au scazut cu 9,6%, la 5,08 miliarde dolari, dupa ce aprecierea dolarului a afectat veniturile din afara Statelor Unite.

Meniurile de mic dejun si bauturile au crescut vanzarile din Statele Unite, din magazinele deschise de cel putin 13 luni, cu 4,7%. Circa doua treimi din restaurantele McDonald's din Statele Unite ofera bauturi pe baza de expresso, grupul concurand la acest capitol cu Starbucks Corp. si Dunkin' Donuts Inc.

Aprecierea dolarului a redus castigurile cu 8 centi/actiune, a anuntat compania. In trimestrul anterior, dolarul s-a apreciat cu 15% in fata rublei, cu 9,2% in fata yenului si cu 5,4% in fata euro.

In cadrul unui sondaj Bloomberg, analistii prevedeau in medie un profit de 82 centi/actiune si vanzari de 5,19 miliarde dolari. Compania are circa 32.000 de restaurante in peste 100 de tari.

McDonald's obtine aproximativ doua treimi din venituri din afara Statelor Unite. Vanzarile la nivel mondial din restaurantele deschise de cel putin 13 luni au crescut cu 4,3%, in linie cu estimarile analistilor. Veniturile au crescut cu 5,5% in grupul Asia-Pacific, Orientul Mijlociu si Africa, si cu 3,2% in Europa.

#profit, # restaurante, # vanzari, # apreciere dolar , #Africa