5 pasi pentru salvarea economiei SUA

Sambata, 24 Septembrie 2011, ora 09:41
2084 citiri
5 pasi pentru salvarea economiei SUA

Economia SUA nu pare sa-si mai revina, iar deciziile luate de administratia Obama par ca infunda si mai rau "supapa" cresterii economice. Potrivit analistilor citati de Forbes, SUA mai are o sansa pentru a isi din impasul in care se afla si pentru a scapa de criza. Iata care sunt cei 5 asi prin care America isi poate retrai visul prosperitatii.

Preturile la imobiliare

In opinia analistilor, americanii ar trebui sa aiba posibilitatea de a-si utiliza veniturile pentru pensionare cu scopul de a-si achizitiona locuinte.

Acestea ar trebui sa aiba permisiunea de a se folosi de aceste fonduri, cu conditia ca ele sa fie investite in imobiliare sau in datorii deja existente. Acest lucru ar putea debloca pe viitor piata ipotecilor.

Reducerea costurilor la asistenta medicala

Aceasta masura, spun specialistii, este benefica pentru redresarea economica astfel incat angajaorii sa poata scoate pe piata mai multe joburi.

Reduceri de impozite

Autoritatile ar putea oferi companiilor pe o perioada delimitata o reducere a impoztului pe salarii, cu conditia ca aceasta reducere sa motiveze companiile sa faca noi angajari.

Noi programe

Analistii recomanda crearea unui program de repatriere pentru a intoarce banii care se afla in offshore-uri inapoi in tara-mama, in SUA, oferind un stimulent fisal conditionat de re-investirea acestor fonduri in fabricile din SUA si muncitori.

Astfel, America ar beneficia de mai multe investitii, de o rata mai mica a somajului si, implicit de mai multi bani.

Incurajarea micilor intreprinzatori

Analistii spun ca, in primul rand, cresterea consumului va veni direct de la micii intreprinzatori care au nevoie de mult ajutor in aceasta perioada pentru a-si putea reveni.

Prin urmare, toate privirile s-au indreptat catre SBA.

Small business Administration este o agentie independenta a guvernului SUA, care ajuta la protejarea intereselor organizatiilor de afaceri mici prin asistarea acestora in garantarea creditelor, care fac planul de afaceri, consiliere afaceri, astfel incat acestea sa poata prospera, printre care concurenta pe termen lung este benefice pentru economia tarii.

Aceasta agentie de ghiduri ii invata pe antreprenori sa inceapa prin selectarea o locatie adecvata si sa faca pasii necesari pentru a obtine licenta de anunturi permisele necesare pentru a rula afaceri de succes.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Pe ce s-a bazat creșterea economică din primul trimestru al anului 2024. Exporturile ne trag în jos, potrivit BNR
Pe ce s-a bazat creșterea economică din primul trimestru al anului 2024. Exporturile ne trag în jos, potrivit BNR
Conducerea BNR apreciază că economia va avea creşteri trimestriale mai solide în prima parte a acestui an decât cele previzionate anterior, implicând totuşi o scădere semnificativă a...
#crestere economica, #economie sua, #impozite sua, #taxe sua , #America