Alegeri SUA: Investitorii se tem ca Obama va creste taxele

Miercuri, 07 Noiembrie 2012, ora 11:28
1377 citiri
Alegeri SUA: Investitorii se tem ca Obama va creste taxele

Cursa prezidentiala din SUA a atras puternic atentia investitorilor, in mare parte din cauza implicatiilor asupra cheltuielilor si politicilor privind taxele si sanatatea in SUA.

Managerii de fonduri de investitii au afirmat ca printre principalele lor ingrijorari se afla capacitatea presedintelui de a evita activarea automata din 2013 a unor reduceri de cheltuieli si cresteri de taxe in valoare de peste 600 de miliarde de dolari.

Schimbarea codului de taxe, unul din obiectivele imediate

Schimbarea codului de taxe va fi unul dintre obiectivele imediate in al doilea mandat al lui Obama. Presedintele SUA a cerut taxe mai mari pentru persoane cu venituri anuale de peste 200.000 de dolari si pentru cuplurile cu peste 250.000 de dolari. De asemenea, vizeaza o reducere a taxei pentru companii de la 35% la 28%, in acelasi timp, insa, cu eliminarea unui numar neprecizat de deduceri fiscale.

Obama va beneficia de un climat cu dobanzi foarte reduse pentru cel putin cativa ani, scrie WSJ.

Rezerva Federala a anuntat ca va mentine dobanda pe termen scurt aproape de zero pana la mijlocul anului 2015. Fed face achizitii importante de obligatiuni garantate prin ipoteci si titluri ale Trezoreriei SUA, pentru a cobori in piata financiara dobanzile la imprumuturile pe termen lung.

Daca politicienii americani pot lucra impreuna, au sansa sa reduca inertitudinile si sa faca posibila o crestere economica mai robusta, potivit WSJ. Un nou blocaj politic, pe de alta parte, ar putea trimite din nou economia in recesiune in numai cateva luni.

"Multe companii au amanat investitii, au blocat planuri de angajari si formularea planurilor de afaceri pentru 2013, din cauza posibilitatii activarii reducerilor de cheltuuieli si cresterilor de taxe", a declarat James Meil, economist-sef la producatorul de utilaje industriale Eaton Corp.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#alegeri SUA masuri economie, #masuri economice Obama, #obiective economice Obama , #America