Americanii au sistat lucrarile la o noua autostrada, din cauza unui paianjen

Luni, 17 Septembrie 2012, ora 16:50
1604 citiri
Americanii au sistat lucrarile la o noua autostrada, din cauza unui paianjen

O specie rara de paianjeni, descoperita cu ocazia lucrarilor la o noua autostrada care urma sa treaca prin orasul San Antonio (Texas), a determinat autoritatile sa suspende proiectul rutier, estimat la 15 milioane de dolari.

Cicurina venii, care traieste de obicei in pesteri, nu este otravitor, nu are ochi si e semitransparent, se afla sub protectia statului, transmite Fox News.

Potrivit lui Josh Donat, un responsabil al Directiei de transporturi din Texas, exemplarul de Cicurina venii, descoperit acum, este al doilea dupa cel gasit in 1980, nu departe de acelasi loc.

Directia pentru pescuit si fauna salbatica, precum si Departamentul federal pentru autostrazi din SUA, incearca in prezent sa caute o solutie ca magistrala auto sa fie construita si totodata sa nu fie afectat habitatul acestei specii rare de paianjeni. Este posibil ca proiectul rutier sa fie inghetat definitiv, in ciuda plangerilor rezidentilor locali din cauza ambuteiajelor permanente si a traficului congestionat.

Autoritatile spera sa existe mai multe exemplare de Cicurina venii in zona pe unde urma sa treaca autostrada, transmite postul de televiziune WOAI.

#autostrazi SUA, #paianjen autostrada SUA, #sistare autostrada SUA , #America