Barack Obama: "Pentru SUA, ce e mai bun inca nu a venit"

Miercuri, 07 Noiembrie 2012, ora 11:29
1168 citiri
Barack Obama: "Pentru SUA, ce e mai bun inca nu a venit"

Presedintele american reales Barack Obama a declarat in fata partizanilor sai reuniti la Chicago ca "pentru Statele Unite ale Americii ce e mai bun inca nu a venit" si si-a felicitat rivalul republican Mitt Romney pentru "campania facuta cu zel", relateaza agentiile internationale de presa.

Intr-un discurs insufletit de victorie, Obama, insotit pe scena de sotia sa Michelle si cele doua fiice ale cuplului, Sasha si Malia, si-a exprimat dorinta de a colabora cu Romney pentru a "face ca tara sa progreseze".

"Ne-am luptat cu ardoare, dar numai pentru ca iubim profund aceasta tara si pentru ca suntem atat de preocupati de viitorul sau", a subliniat Obama.

Barack Obama a castigat fara drept de apel marti alegerile prezidentiale americane in fata republicanului Mitt Romney, obtinand la 51 de ani un al doilea mandat istoric in fruntea primei puteri mondiale. El a asigurat ca se intoarce la Casa Alba "mai decis si mai inspirat ca niciodata".

Alegeri SUA: Obama ramane presedinte SUA. Congresul, in continuare impartit

"Noi stim, in inimile noastre, ca pentru Statele Unite ale Americii ce e mai bun inca nu a venit", a afirmat el in cadrul discursului sau de circa 25 de minute.

"In pofida tuturor diferentelor noastre, majoritatea dintre noi impartasesc sperante pentru viitorul Americii", a mai spus presedintele SUA in fata a mii de partizani care il aclamau si in aplaudau.

"Este ceea ce trebuie sa facem. Sa mergem inainte!", a indemnat Obama, reluandu-si unul dintre sloganurile celebre de campanie.

"In ciuda tuturor dificultatilor pe care le-am traversat, in ciuda frustrarilor Washingtonului, niciodata nu am avut mai multe sperante pentru America", a conchis presedintele reales.

Presedintele Barack Obama a fost reales marti seara, obtinand cel putin 303 din cele 538 de mandate de mari electori, datorita victoriei sale in majoritatea statelor considerate cruciale pentru scrutinul prezidential din SUA. Singurul stat unde rezultatele nu sunt inca cunoscute este Florida.

#Barack Obama discurs invingator, #declaratii Barack Obama, #presedinte Barack Obama SUA , #America