Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Barclays va plati 1,75 miliarde dolari pentru afacerile principale ale Lehman Brothers

Barclays va plati 1,75 miliarde dolari pentru afacerile principale ale Lehman Brothers
Barclays a acceptat sa cumpere pentru 1,75 miliarde dolari, afacerile principale ale Lehman Brothers, banca de investitii ce si-a declarat falimentul in contextul uneia dintre cele mai grave crize financiare de pe Wall Street, potrivit The Guardian.Barclays a emis un comunicat prin care confirma ca va cumpara afacerile de investitii din America de Nord ale Lehman Brothers. Prin acesta miscare, Barclays salveaza aproape 10.000 de locuri de munca pe Wall Street.


Bob Diamond, presedintele Barclays care a condus negocierile, a spus ca afacerea este "o ocazie unica pentru Barclays".Prin acest acord, Barclays devine una dintre bancile principale de pe Wall Street, cu posibilitati de actiune pe pietele de capital si de obligatiuni, in fuziuni si achizitii, tranzactionare de mafuri si piete valutare.Afacerile preluate vor fuziona cu Barclays Capital, dar nu se stie inca daca numele "Lehman", unul dintre cele mai vechi de pe Wall Street, va disparea sau nu, in curand.Barclays va plati si 1,5 miliarde dolari pentru sediul Lehman, un turn din otel si sticla, situat la nord de Times Square (New York) si doua centre de date, in New Jersey. Reprezentantii bancii au spus ca pretul reprezinta valoarea de piata a cladirilor.Acordul este sustinut de anumiti investitori "strategici" ai bancii, care au acceptat sa subscrie cel putin 1 miliard dolari de capital nou. Barclays nu a precizat care au fost investitorii ce au sustinut tranzactia, dar printre investitorii sai strategici se numara Qatar Investment Authority, China Development Bank si Temasek din Singapore.Barclays a emis un comunicat de tranzactionare care descrie afacerile din iulie si august ca "satisfacatoare". Toate afacerile Barclays au fost profitabile, adauga comunicatul.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1098 ori