CIFRELE NU MINT: America da faliment - analist american

Duminica, 31 Iulie 2011, ora 23:36
7045 citiri
CIFRELE NU MINT: America da faliment - analist american

In timp ce oamenii politici se bat pentru a stabili pe cine va pica povara vinovatiei, atunci cand economia Americii se va prabusi, analistul Gerald Celente este convins ca elita politica nu va recunoaste solutiile simple la problema deficitului.

"Tara da faliment, uitati-va la cifre. Cifrele nu mint, politicienii da", a declarat Celente.

In continuare, dolarul va intra intr-o perioada de devalorizare, a mai spus analistul american, amintind ca pretul la aur a crescut deja cu 115 dolari pe uncie, numai in ultima luna.

In toate discutiile despre reducerea deficitului, nu s-a vorbit nici macar odata despre masurile evidente, asa cum ar fi reducerea bugetului destinat armatei sau taierea ajutorului extern, cheltuieli de 57 de miliarde de dolari in fiecare an.

"De ce nu se ia nimeni de companii care castiga miliarde de dolari in fiecare an, dar care nu platesc taxe? Nu avem o forma de guvernare reprezentativa, ci ne-am ales cu un guvern pentru cei puternici si foarte bogati. Intrebarea la care ei cauta raspuns este cum sa isi pastreze beneficiile", a mai declarat analistul american.

Printre predictiile lui Gerald Celente, citat deseori in The New York Times, Washington Post, The Wall Street Journal sau Financial Times, se numara previziunile despre recesiune, facute inca din 2004.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#datorii, #faliment, #gerald celente, #sua , #America