Deficitul comercial al SUA a scazut pana la 58,2 miliarde dolari

Vineri, 09 Mai 2008, ora 16:28
1099 citiri
Deficitul comercial al SUA a scazut pana la 58,2 miliarde dolari

Deficitul comercial al Statelor Unite s-a diminuat peste asteptari in martie, ca urmare a scaderii valorii importurilor, chiar daca pretul petrolului a inregistrat un nou record, informeaza, vineri, un raport al Departamentului american al Comertului, citat de Reuters.Deficitul comercial a scazut in martie in SUA pana la 58,2 miliarde dolari, peste asteptarile pietei


Deficitul comercial al Statelor Unite s-a diminuat peste asteptari in martie, ca urmare a scaderii valorii importurilor, chiar daca pretul petrolului a inregistrat un nou record, informeaza, vineri, un raport al Departamentului american al Comertului, citat de Reuters.


Statele Unite ale Americii si-au diminuat in martie deficitul comercial pana la 58,2 miliarde dolari, comparativ cu 61,7 miliarde dolari in februarie, in conditiile in care exporturile s-au mentinut la un nivel istoric, datorita deprecierii dolarului, consemneaza AFP, citand datele Departamentului american al Comertului.


Analistii mizau pe un deficit de 61,3 miliarde dolari, statisticile din martie marcheaza, insa, o scadere cu 5,7% comparativ cu februarie, potrivit AFP.


Statisticile pentru februarie au fost revizuite si au indicat un deficit de 61,7 miliarde dolari, fata de 62,3 miliarde dolari, care a fost suma anuntata initial.


Ameliorarea din martie se explica prin mentinerea unui nivel record al exporturilor si printr-o scadere a importurilor intr-o proportie ce nu mai fusese inregistrata din decembrie 2001 incoace.


Importurile au scazut cu 2,9% pana la 206,7 miliarde dolari, in timp ce exporturile s-au diminuat cu doar 1,7%, pana la 148,5 miliarde dolari.


Exporturile au marcat, totodata, pentru a doua oara, un nivel istoric, dupa recordul inregistrat in februarie, de 151,1 miliarde dolari. Exporturile de produse alimentare si de bauturi, mai ales, au inregistrat in martie un nivel record, de 9,5 miliarde dolari.