Donald Trump: Majorarea dobanzilor de catre Rezerva Federala a SUA a fost o greseala

Miercuri, 22 Ianuarie 2020, ora 16:31
3498 citiri
Donald Trump: Majorarea dobanzilor de catre Rezerva Federala a SUA a fost o greseala
Foto: Pixabay

Economia americana ar inregistra un ritm de crestere de aproape 4% daca nu ar fi fost efectul persistent al majorarii dobanzilor de catre Rezerva Federala a SUA (Fed) in 2018, a afirmat miercuri pentru CNBC presedintele Donald Trump, in marja Forumului Economic de la Davos, transmite Reuters.

"Acum, cu toate acestea, daca nu ar fi existat o majorare semnificativa a dobanzii, cred ca am fi fost aproape de 4%. Si as putea vedea inca 5.000 - 10.000 de puncte in plus in indicele Dow Jones Industrial Average al Bursei de la New York. Dar efectul a fost ucigator cand ei au majorat ratele dobanzilor. A fost chiar o mare greseala", a declarat seful statului american.

In trimestrul trei din 2019, economia SUA a inregistrat in ritm anual o crestere de 2,1%.

De asemenea, Trump a declarat pentru CNBC ca problemele cu care se confrunta Boeing si greva de la General Motors au afectat economia.

In octombrie, Rezerva Federala a SUA a redus dobanda de politica monetara pana la un interval cuprins intre 1,50% si 1,75%, dupa ce cresterea economiei americane a incetinit. Presedintele Fed, Jerome Powell, a sugerat ca nu se asteapta la o noua reducere a dobanzii in cazul in care conditiile economice nu se vor inrautati neasteptat.

In 2019, Fed a redus de trei ori costurile de imprumut, pentru a preveni riscurile de incetinire a economiei, ca urmare a tensiunilor comerciale dintre SUA si China, dar si a scaderii activitatii economiei mondiale.

#Trump majorare dobanzi Fed , #America