Fitch coboara ratingul Continental AG la 'BBB-', cu perspectiva stabila

Miercuri, 17 Septembrie 2008, ora 15:27
1196 citiri
Fitch coboara ratingul Continental AG la 'BBB-', cu perspectiva stabila

Agentia de evaluare financiara Fitch a coborat miercuri la 'BBB-' , de la 'BBB', ratingul de credite pe termen lung al companiei germane Continental AG, si de la 'F2' la 'F3' ratingul de credite pe termen scurt, arata un comunicat al agentiei de rating. In urma coborarii ratingurilor, perspectiva este stabila. "In contextul inrautatirii situatiei din industria automobilelor , credem ca grupul Continental va avea dificultati mai mari decat ne asteptam in reducerea gradului de indatorare", a declarat directorul echipei industriale Fitch, Markus Leitner. "In acelasi timp, recunoastem profilul puternic de afaceri, care diminueaza cumva tensiunile din profilul financiar al companiei", a adaugat acesta.


Profitabilitatea ridicata de-a lungul istoriei grupului va continua sa fie grav afectata de deteriorarea semnificativa a pietelor autoturismelor din America de Nord si din Europa, precum si de scumpirea materiilor prime. Prin urmare, Continental si-a redus estimarile legate de profitul inainte de taxe si impozite (EBIT) la 8,5% pentru 2008, de la nivelul anterior de 9,3%, chiar sub tinta stabilita in anul financiar 2007, de 10,5%.


Perspectiva stabila reflecta increderea Fitch ca grupul Continental va fi in stare sa genereze suficient capital pentru a acoperi, in timp, gradul de indatorare. Fitch ia, de asemenea, in considerare riscurile de integrare si restructurare a noilor active cumparate.


Grupul Continental AG este prezent in Romania din anul 1998, cu investitii ce se ridica in prezent la peste 350 de milioane de euro. Grupul are reprezentante in cinci orase din Romania: Timisoara, Sibiu, Carei, Arad si Iasi.