Frigul polar din SUA a facut pagube estimate la cinci miliarde de dolari

Joi, 09 Ianuarie 2014, ora 08:45
1247 citiri
Frigul polar din SUA a facut pagube estimate la cinci miliarde de dolari

Daunele estimate in urma valului de frig istoric, care s-a abatut din primele zile ale lunii ianuarie asupra Statelor Unite ale Americii, au fost estimate la cel putin cinci miliarde de dolari, conform unei evaluari preliminare facute de compania Planalytics, specializata in efectele vremii asupra economiei, informeaza Ria Novosti.

Timp de mai multe zile, statele din centrul si estul SUA s-au aflat sub influenta unor mase de aer rece provenind din Arctica.

Temperaturile scazute au afectat un teritoriu cu peste 200 milioane de locuitori. Nu s-a semnalat avarieri grave ale infrastructurii, dar vremea nefavorabila a rapit viata a circa 21 de persoane in aceasta perioada in SUA, conform unui bilant reactualizat miercuri de catre autoritatile americane.

Potrivit companiei Planalytics, prejudiciile de cinci miliarde sunt relativ scazute, comparativ cu situatia din 2010, cand un val de frig polar a provocat pagube in valoare de 25-30 miliarde de dolari.

De asemenea, expertii nu cred ca frigul ar putea provoca o incetinire a cresterii economice a SUA.

Intre timp, valul de frig care de mai multe zile a pus stapanire pe SUA a inceput sa scada in intensitate. Conform Serviciului Nationale pentru Meteorologie al Statelor Unite, in urmatoarele zile temperaturile vor creste treptat aproape pe intreg teritoriul tarii, dupa cum scrie agentia de presa mentionata.

#frig polar SUA, #pagube frig SUA, #val de frig SUA , #America