Moody's: Intrarea in default a SUA este extrem de putin probabila

Luni, 07 Octombrie 2013, ora 15:12
1063 citiri
Moody's: Intrarea in default a SUA este extrem de putin probabila

Intrarea guvernului Statelor Unite in default (incapacitate de plata) este extrem de improbabila, chiar si fara un acord in Congres pana la termenul limita, 17 octombrie, privind plafonul datoriei de stat, considera directorul general al agentiei de rating Moody's, Raymond McDaniel.

"Este extrem de improbabil ca Trezoreria sa nu continue platile in contul obligatiunilor. Speram ca nu se va ajunge dincoo de 17 octombrie fara o modificare a plafonului datoriei de stat, insa chiar si daca se va intampla asa ceva, credem ca Trezoreria va continua sa plateasca datoriile", a afirmat McDaniel intr-un interviu acordat CNBC.

Guvernul SUA a suspendat partial activitatea incepand de la 1 octombrie, pe fondul impasului politic de la Washington, unde Congresul nu a reusit sa negocieze un nou buget. Plafonul datoriei de stat, aflat la 16.700 miliarde de dolari, trebuie ridicat pana cel tarziu pe 17 octombrie pentru a evita o eventuala situatie de default.

Consecintele intrarii in default a Statelor Unite, cea mai mare economie a lumii, ar fi devastatoare pentru pietele financiare si economia mondiala.

Pietele au afisat pana acum o reactie nesemnificativa la impasul politic de la Washington. Scaderile de pe bursele din Europa si Asia au fost limitate, iar indicele S&P 500 al bursei de la New York a urcat cu 0,5% de marti pana vineri.

Statele Unite au mai trecut printr-o situatie similara in 2011 in ceea ce priveste plafonul datoriei de stat. Atunci, impasul politic a intarziat pana in ultimul moment avizul Congresului, insa politicenii au ajuns in final la o solutie de compromis.

Agentia de rating Standard & Poor's a coborat insa in vara lui 2011 ratingul SUA de la AAA, maximul posibil, la a doua treapta in ierarhie, acuzand impasul politic.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#moodys sua, #incapacitate plata sua, #America incapacitate plata, #criza sua, #criza financiara America , #America