Moody's: SUA are sanse 40% sa intre in recesiune

Miercuri, 12 Octombrie 2011, ora 12:44
963 citiri
Moody's: SUA are sanse 40% sa intre in recesiune

Agentia de evaluare Moody's sustine ca probabilitatea ca SUA sa intre, din nou, in recesiune, anul viitor este de 40% si precizeaza ca economia statului american ramane vulnerabila la o noua incetinire a cresterii. 

Datele Moody's Analytics arata ca economia Statelor Unite ale Americii ramane vulnerabila la o noua incetinire a cresterii, desi posibilitatea inceperii unei perioade de recesiune ramane neschimbata, de 40%.

"Liderii politici de o parte si de alta a Atlanticului trebuie sa intervina", a declarat Mark Zandi, economistul-sef al Moody's Analytics.

"Conform perspectivei noastre de baza, SUA va putea evita recesiunea doar daca liderii politici vor actiona in urmatoarele cateva luni", a mai spus acesta, noteaza Gandul.

In opinia analistilor de la Moody's, printre cele mai fragile ipoteze se numara posibilitatea extinderii scaderilor salariale si in 2011, posibilitatea ca oficialii de la Washington sa adopte reduceri de deficit pe termen lung si posibilitatea ca autoritatile de reglementare europene sa isi creasca intr-un mod adecvat sistemul bancar pentru a sustine cel putin un faliment suveran.

#economie sua, #moodys, #recesiune sua , #America