Obama, dependent de gadgeturi: Ce "jucarii" foloseste presedintele SUA

Vineri, 23 Martie 2012, ora 12:30
2340 citiri
Obama, dependent de gadgeturi: Ce "jucarii" foloseste presedintele SUA

Presedintele Americii, Barack Obama, este un impatimit al tehnologiei moderne, fiind surprins in nenumarate randuri verificandu-si BlackBerry-ul sau uitandu-se la fotografii pe iPad-ul facut cadou de Steve Jobs.

O fotografie postata pe Flickr in care un iPad 2 aparea pe Biroul Oval face inca furori in SUA. Cu toate acestea, nu este pentru prima data cand Obama foloseste tehnologie de ultima generatie pentru a-si indeplini atributiile de presedinte, potrivit Businessinsider.

Ipad 2 de pe biroul presedintelui Obama este un cadou primit de la Steve Jobs cu cateva luni inainte ca gadgetul sa fie lansat pe piata.

"Pasiunea" lui Obama pentru gadgeturi nu este o noutate. Dupa ce a fost ales presedinte, Serviciile Secrete au vrut sa il lase fara Blackberry, invocand motive de securitate. Dar Obama nu a fost de acord cu acesta decizie, si a refuzat "propunerea".

Presedintele a reusit sa isi pastreze gadgetul si a obtinut chiar si o oferta la pachet "super-criptarea pentru presedinte".

Pasiunea pentru tehnologie a presedintelui SUA nu se opreste doar la utilizarea gadgeturilor, acesta vizitandu-se periodic la Casa Alba cu Mark Zuckerberg si Eric Schmidt.

Barack Obama si prima doamna a Americii s-au uitat la un televior 3D la Super Bowl in teatrul Casei Albe.

Obama isi verifica BlackBerry-ul inaintea unei alocutiuni privind reforma in sistemul de sanatate.

Inaintea discursurilor, Obama devine fotograf.

Presedintele Barack Obama foloseste iPad-ul in timpul calatoriei cu liftul pentru a privi fotografiile unui subaltern.

Obama participa la un interviu cu reprezentantii YouTube si Google+ pentru a discuta setul de masuri anticriza pe care le propune. Este primul interviu virtual dat de un "chirias" al Casei Albe.

Obama scrie primul Tweet in prezenta fondatorului retelei de social media, Jack Dorsey, in timpul primei editii a Twitter Town Hall organizata la Casa Alba.

#Obama gadgeturi, #Obama tehnologie moderna, #iPad Obama, #BlackBerry Obama, #Barack Obama presedinte SUA , #America