Obama: Fac greseli "in fiecare ora", dar masurile noastre au consolidat economia

Vineri, 27 Ianuarie 2012, ora 09:01
1150 citiri
Obama: Fac greseli "in fiecare ora", dar masurile noastre au consolidat economia

Presedintele american, Barack Obama, a declarat joi intr-un interviu acordat postului de televiziune ABC ca face greseli "in fiecare ora", dar este convins ca masurile luate de guvernul sau incepand cu anul 2009 au consolidat economia.

"De multe ori am indoieli. Fac greseli in fiecare ora, in fiecare zi", a marturisit Obama.

"Intotdeauna avem de invatat in acest post. Cred ca astazi sunt un presedinte mai bun decat eram la inceputul mandatului, pentru ca am castigat experienta", a adaugat el.

Referindu-se la Congres, Obama a afirmat ca "atunci cand privim ceea ce am facut impreuna, obervam ca daca nu am fi luat masurile puse in practica, economia ar fi fost mult mai slaba in prezent". In discursul de marti despre starea natiunii, presedintele Obama a cerut Congresului sa coopereze cu el pentru a construi o "economie facuta sa dureze".

Desi rata somajului in SUA a ajuns la 8,5%, fata de 5% cat era in anul 2008, americanii par a fi mai putin critici fata de rezultatele economice ale administratiei Obama.

Astfel, intr-un sondaj publicat joi de Wall Street Journal si NBC News, pentru prima data in ultimele sapte luni, procentul celor care aproba politica lui Obama in domeniul ocuparii fortei de munca (48%) este superior celor care resping aceasta politica (46%). In plus, 45% dintre cei intervievati apreciaza modul in care presedintele democrat gestioneaza economia, luna trecuta acest procent fiind de 39%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#masuri guvernare Obama, #Obama candidatura presedinte, #criza economica Obama, #somaj sua 2012 , #America