Obama spune nu retragerii anticipate din Afganistan

Miercuri, 01 Februarie 2012, ora 09:29
1346 citiri
Obama spune nu retragerii anticipate din Afganistan

La summitul Aliantei care va avea loc in aprilie la Chicago li se va aminti statelor membre NATO ca s-au angajat sa nu-si retraga trupele din Afganistan mai devreme de anul 2014, cum a sugerat recent presedintele francez, Nicolas Sarkozy,a declarat marti un oficial american.

Consilierul pentru securitate nationala in sectorul comunicatiilor strategice, Ben Rhodes, a mai precizat ca Administratia Obama sustine in continuare ca retragerea trupelor internationale din Afganistan sa se desfasoare conform calendarului deja stabilit, in anul 2014, cand va avea loc si transferul responsabilitatii pentru securitatea acestei tari catre autoritatile de la Kabul, transmite Associated Press.

In urma uciderii a patru soldati francezi in Afganistan, presedintele francez a declarat saptamana trecuta ca va solicita incheierea misiunii NATO pe teritoriul afgan in anul 2013, cu un an mai devreme.

Cu o zi in urma, Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a reafirmat, dupa intrevederea avuta cu presedintele roman Traian Basescu, ca se va respecta programul retragerii trupelor aliate din Afganistan convenit la summitul din noiembrie 2010.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#trupe NATO Afganstan, #retragere NATO Kabul, #soldati NATO Afganistan , #America