Partener al lui George Soros: Tiparnita de bani a SUA o va lua razna dupa realegerea lui Obama

Miercuri, 07 Noiembrie 2012, ora 14:52
1348 citiri
Partener al lui George Soros: Tiparnita de bani a SUA o va lua razna dupa realegerea lui Obama

Investitorii trebuie sa se pregateasca pentru cresteri de preturi si noi politici monetare expansioniste din partea Fed, dupa ce actualul presedinte, Barack Obama, a castigat un nou mandat, potrivit lui Jim Rogers, cofondator impreuna cu George Soros al fondului de investitii Quantum.

Rezerva Federala a SUA (Fed) a coborat in ultimii ani dobanda de politica monetara aproape de zero si face achizitii importante de obligatiuni pentru a reduce costurile la imprumuturile pe termen lung.

Chiar inainte ca Obama sa fie prezentat drept castigator in estimarile mai multor posturi de televiziune, Rogers i-a respins dur pe ambii candidati, numindu-i "diabolici", scrie CNBC.

Cofondatorul Quantum a declarat ca se asteapta ca politicile lui Obama sa conduca la cresterea preturilor materiilor prime si la deprecierea dolarului.

"Daca Obama castiga va fi mai multa inflatie, mai multa datorie, tiparire de bani si cheltuieli mai mari. Nu va fi bine pentru nimeni. Cred ca tiparirea de bani o va lua razna acum, la fel si cheltuielile", a spus el.

Rogers a afirmat ca nu a votat pentru niciunul din cei doi candidati, "intrucat sunt ambii diabolici".

#Rogers declaratii alegeri SUA, #Jim Rogers declaratii rezerva federala, #Rogers declaratii Fed , #America