Proteste Romania: SUA comenteaza evenimentele din tara noastra

Vineri, 20 Ianuarie 2012, ora 07:50
2838 citiri
Proteste Romania: SUA comenteaza evenimentele din tara noastra

Diplomatia americana face apel atat la manifestanti cat si la autoritatilr romane sa "se abtina" de la orice "violenta", in contextul in care populatia isi exprima de o saptamana nemultumirea fata de conditiile grele de viata si fata de o clasa politica acuzata de coruptie.

"Avem tari, in Romania si in lume, care se gasesc in fata unor reactii populare provocate de anumite masuri de austeritate pe care guvernele au trebuit sa le ia in fata crizei financiare", a declarat Victoria Nuland, purtatorul de cuvant al diplomatiei americane, citat de AFP.

"Sustinem dreptul persoanelor din lumea intreaga de a protesta si de a-si exprima punctul de vedere in mod pasnic, dar facem apel atat la manifestanti cat si la autoritati sa se abtina de la orice violenta", a adaugat oficialul american in timpul briefing-ului de presa zilnic.

Un ziarist al AFP aflat la Bucuresti relateaza ca, potrivit jandarmeriei romane, circa 7.000 de persoane au defilat joi la Bucuresti intr-o manifestatie organizata de opozitie pentru a cere demisia presedintelui Traian Basescu, pe care il acuza ca a "scufundat tara in saracie".

#potest Bucuresti presa internationala, #manifestatii Romania SUA, #greva Bucuresti , #America