SUA ajuta Siria cu 378 de milioane de dolari

Joi, 31 Iulie 2014, ora 10:10
1106 citiri
SUA ajuta Siria cu 378 de milioane de dolari

Statele Unite ale Americii au deblocat 378 de milioane de dolari drept ajutor umanitar suplimentar pentru civilii victime ale razboiului din Siria, a anuntat miercuri secretarul de stat John Kerry, denuntand intr-un comunicat "una dintre cele mai grave crize umanitare din istoria recenta", relateaza AFP.

Acest nou ajutor aduce la 'peste 2,4 miliarde de dolari' asistenta umanitara furnizata de Washington destinata celor 'circa 11 milioane de sirieni care incearca sa supravietuiasca' in tara lor sau in tarile vecine, potrivit sefului diplomatiei americane. "Sirieni din toata tara sunt masacrati de un tiran fara mila", a subliniat Kerry.

In contextul in care condamnarile americane la adresa regimului presedintelui sirian Bashar al-Assad au mai scazut in intensitate in ultima perioada, secretarul de stat a denuntat un 'regim Assad brutal, de neaparat si ilegitim care isi continua tacticile de tip 'muriti de foame sau predati-va' impotriva poporului sirian'.

"Regimul 'sufoca' o jumatate de milion de sirieni la Alep, blocand transporturile de alimente, apa si medicamente si lansand zeci de bombe pe zi asupra orasului", a mai spus John Kerry, asigurand insa ca SUA "raman angajate in vederea gasirii unei solutii politice pentru criza".

Dupa ce presedintele american Barack Obama a renuntat in ultimul moment la un atac aerian asupra Siriei in vara lui 2013, SUA prefera gasirea unei solutionari diplomatice pentru disputa dintre regim si opozitie. Dar negocierile asa-zise de la Geneva au esuat la inceputul acestui an, aminteste AFP.

#ajutor civilii sirieni, #ajutor SUA Siria, #razboi Siria , #America