Trump: Taxele vamale majorate functioneaza mai bine decat se anticipa

Luni, 06 August 2018, ora 14:57
3013 citiri
Trump: Taxele vamale majorate functioneaza mai bine decat se anticipa
Foto: CC0 Creative Commons

Presedintele american Donald Trump si-a aparat decizia de a majora taxele vamale pentru importuri provenite din China in valoare de 200 de miliarde de dolari, afirmand ca aceste masuri "functioneaza mai bine decat a anticipat oricine", relateaza AFP.

"Taxele vamale au un impact pozitiv enorm asupra industriei noastre siderurgice", a afirmat el intr-o postare pe Twitter. "Uzine se deschid peste tot in Statele Unite, siderurgistii lucreaza din nou si sume colosale intra in visteria tarii", a adaugat el.

"Taxele vamale vor face tara noastra si mai bogata decat este astazi. Numai imbecilii nu ar fi de acord cu asta", a adaugat presedintele american intr-un alt tweet.

Potrivit liderului de la Casa Alba, "pentru prima data" China nu este intr-o pozitie mai buna fata de SUA.

Donald Trump a anuntat in aceasta saptamana majorarea cu 10 pana la 25% a taxelor vamale pentru importuri provenind din China in valoare de 200 de miliarde de dolari.

Beijingul s-a declarat gata sa impuna, cu titlu de represalii, suprataxe de 5 pana la 25% pe 5.207 tipuri de produse americane, reprezentand circa 60 de miliarde de dolari, un "raspuns slab", potrivit consilierului economic al Casei Albe, Larry Kudlow.

SUA si China, interdependente pe plan financiar si economic, s-au lansat intr-un razboi comercial care ar putea avea repercusiuni asupra cresterii si i-ar putea afecta pe consumatorii din cele doua tari, noteaza AFP.

#Trump taxe vamale , #America