Vezi cat costa luxul

Joi, 14 Iulie 2011, ora 19:11
1465 citiri
Vezi cat costa luxul

Apetitul miliardarilor americani pentru produsele de lux a crescut chiar si pe timp de criza. Bogatasii nu mai sunt jenati sa-si etaleze bogatia in ciuda crizei care a generat dificultati in randul paturii de jos din SUA.

Analistii estimeaza ca in 2011 cheltuielile miliardarilor americani pe produse de lux vor creste cu 8%, pana la 359 de miliarde de dolari.

Potrivit specialistilor, in 2009, a fost un moment in care bogatasii Americii se simteau jenati sa-si etaleze miliarderele, insa acest moment “de glorie” nu a durat mult.

In 2010 piata auto de lux, Maserati, Lamborghini si Aston Martin a cunoscut o crestere substantiala de 60%.

Numarul americanilor care detin peste 30 de milioane de dolari in active investitionale a crescut cu 10% in 2010.

Acest grup de persoane reprezinta 36% din milionarii lumii.

Ei continua sa cheltuiasca milioane de dolari pe calatorii, avioane, masini si bijuterii. Apetitul lor pentru consum pare ca nu se mai termina.

Guvernele din lumea au stabilit politici fiscale mai aspre pentru bogati, insa spun analistii, taxele se rasfrang asupra muncitorilor din piata de lux.

Investitiile milionarilor americani in produse de lux dau de lucru si paturii de jos

In momentul in care un miliardar cumpara un yacht, angajeaza 600 de persoane timp de 9 luni sau un an, in functie de cat de mare este ambarcatiunea.

Problema somajului din SUA este extrem de grava si nu pare a avea rezolvare, cel putin pentru moment.

Piata de lux a angajat sute de mii de oameni la nivel global si pe masura ce investitiile in produse de lux continua, marile companii vor continua sa angajeze experti si ingineri.

Efectul de domino nu va ezita sa apara, spun analistii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#consum, #lux, #miliardari, #piata auto lux, #produse lux, #sua , #America