Afacerea regala: Cat valoreaza printesa Charlotte, la doar 4 luni

Vineri, 04 Septembrie 2015, ora 16:45
4658 citiri
Afacerea regala: Cat valoreaza printesa Charlotte, la doar 4 luni
Foto: royal.gov.uk

Printesa Charlotte, cea mai mica membra a familiei regale britanice, va aduce 5 miliarde de dolari economiei Marii Britanii, in timp ce fratele sau mai mare, printul George, abia atinge o cota de 3,6 miliarde de dolari, potrivit companiei de consultanta si evaluare Brand Finance.

Cu toate acestea, mica printesa nu reuseste inca sa o ajunga pe mama sa, Catherine, Ducesa de Cambridge, a carei contributie este estimata la 7,22 miliarde de dolari pana acum.

Desigur, printesa Charlotte nu a aparut in public decat de doua ori: in ziua in care s-a nascut si in ziua botezului, insa valoarea pe care o genereaza pentru afacerile din Regat este impresionanta.

Doar nasterea sa a generat beneficii economice de peste 150 de milioane de dolari Marii Britanii, potrivit estimarilor realizate de Brand Finance.

"Efectul Charlotte" a adus o crestere uriasa brandurilor pe care micuta le-a purtat in cele doua ocazii, remarca CNN.

Salul de dantela, in valoare de 100 de dolari, care acoperea micuta in momentul in care aceasta a fost prezentata de catre parintii sai lumii intregi, se vinde intr-un ritm haotic, de atunci, spun producatorii.

"Salul este inca foarte popular, am primit o multime de comenzi din intreaga lume in ultimele luni, multumita acoperirii media pe care evenimentul a avut-o", sustine Gillian Taylor, director al G.H. Hurt & Sons.

Si caruciorul vintage in care printesa Charlotte si-a facut aparitia la botez a generat aceeasi frenezie. Prams With Pizazz, o companie care restaureaza carucioare vechi, a primit o "avalansa de mesaje, mail-uri si telefoane", dupa eveniment, sustine proprietarul companiei.

"Firma", asa cum ii spune Regina Elisabeta a-II-a familiei regale, valoreaza 87 de miliarde de doari in total, iar contributia sala economia Marii Britanii creste cu cate 1,8 miliarde de dolari in fiecare an, potrivit Brand Finance.

#valoare familia regala britanica, #valoare printesa Charlotte , #Anglia