Anglia ar putea intra in recesiune

Vineri, 23 Decembrie 2011, ora 17:05
1269 citiri
Anglia ar putea intra in recesiune

Cifrele oficiale arata ca Marea Britanie se indreapta spre o noua recesiune, in conditiile in care sectorul industriilor este la cel mai scazut nivel din aprilie 2011.

Daunele din sectorul industriei de servicii, cea care reprezinta trei sferturi din productia nationala, a scazut drastic in octombrie, productia companiilor de servicii reducandu-se cu 0,7%, arata datele Oficiului National de Statistica al Marii Britanii, scrie The Telegraph.

Analistii economici au caracterizat datele statisticilor drept ingrijoratoare, declarand ca scaderea productiei de servicii reprezinta o lovitura pentru cresterea PIB-ului Marii Britanii si alimenteaza ingrijorarile privind contractarea economiei.

Pana la sfarsitul anului 2011, Oficiul pentru Responsabilitate Bugetara a prezis o contractie de 0,1%.

Sectorul serviciilor a reprezentat principalul motor de crestere al economiei in trimestrul al treilea, cand economia a crescut cu 0,6%, dar ulterior criza zonei euro a tras in jos productia din acest domeniu.

In plus, un sondaj realizat de Banca Angliei in aceasta saptamana, preconizeaza disponibilizari in sectorul serviciilor si al industriei pentru anul viitor.

Oficiul National de Statistica a explicat ca declinul din luna octombrie se datoreaza slabirii activitatilor din domeniul transportului, depozitarii si comunicatiilor care s-au diminuat cu 2,5% si scaderii de 0,7% inregistrata in domeniul serviciilor si finantelor.

Dintre acestea, principalele motoare de crestere au fost telecomunicatiile, programarea pe calculator si serviciile financiare, excluzand fondurile de pensii si asigurari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#recesiune Anglia, #scadere sector servicii, #scadere industrie, #motor crestere economica , #Anglia