Anglia se teme de recesiune: Economia s-a contractat in trimestrul patru din 2011.

Miercuri, 25 Ianuarie 2012, ora 16:18
3064 citiri
Anglia se teme de recesiune: Economia s-a contractat in trimestrul patru din 2011.

Economia Angliei s-a contractat cu 0,2% in trimestrul al patrulea al anului trecut, au anuntat, miercuri, autoritatile britanice, starnind temeri ca tara ar putea intra din nou in recesiune.

Biroul National de Statistica a anuntata ca PIB s-a contractat cu 0,2%, usor peste estimarea de 0,1% a economistilor consultati de Reuters.

Date separate, din industria bancara, au aratat o scadere puternica a creditarii catre companii nefinanciare in decembrie, dupa cresterea din noiembrie, potrivit cotidianului Financial Times.

Potrivit Asociatiei Bancherilor Britanici, creditarea pentru companiile care formeaza coloana vertebrala a economiei britanice a coborat cu 2,3 miliarde de lire sterline in decembrie, peste media de 500 de milioane de lire a precedentelor sase luni.

"Cererea pentru finantare din partea industriei ramane redusa, intrucat temerile economice si lipsa increderii afecteaza planurile de imprumut, mai ales in sectoarele industriei prelucratoare si constructiilor", potrivit asociatiei bancherilor.

Depozitele au crescut cu 16 miliarde de lire in 2011, au notat bancherii, jumatate fata de avansul din anul anterior.

Sectorul serviciilor, cu cea mai mare pondere in economia britanica a stagnat in trimestrul al patrulea, potrivit datelor anuntate miercuri.

Constructiile au scazut cu 0,5%. Industria prelucratoare a coborat cu 0,9%, iar utilitatile cu 4,1%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#recesiune Anglia, #economie britanica, #contractare economie britanica, #bancheri britanici , #Anglia