Banca Angliei se teme de aparitia unei noi crize dupa terminarea programului de sprijin economic

Luni, 01 Februarie 2010, ora 11:40
951 citiri
Banca Angliei se teme de aparitia unei noi crize dupa terminarea programului de sprijin economic

Banca Angliei se teme de aparitia unei noi crize dupa terminarea programului de lichiditate de 200 miliarde lire sterline prin care sustine piata financiara si economia Marii Britanii, potrivit The Guardian.

Guvernatorul adjunct al Bancii Angliei, Paul Tucker, considera ca autoritatile britanice ar trebui sa urmeze exemplul vicepresedintelui Rezervei Federale din SUA, care a emis recent un avertisment asupra incertitudinilor legate de evolutia situatiei din sistemul financiar american, precizeaza Mediafax.

Comitetul de politica monetara al Bancii Angliei se va reuni in curand pentru a decide daca va suspenda programul de lichiditate.


Terminarea acestuia ar constitui primul pas in retragerea masurilor de urgenta destinate stimularii economice si in aducerea ratelor dobanzilor la niveluri normale.


Insa dobanzile extrem de reduse ajuta bancile sa mentina scazute pierderile cauzate de rambursarea imprumuturilor, noteaza The Guardian.


Totodata, analistii se tem ca problemele din Grecia, stat confruntat cu datorii uriase, ar putea provoca turbulente pe pietele obligatiunilor, afectand, totodata, ratele dobanzilor.


Marea Britanie a iesit din cea mai severa recesiune de dupa cel de-Al Doilea Razboi Mondial in ultimul trimestru al anului trecut, cu o crestere economica de doar 0,1% fata de trimestrul anterior.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#banca, # criza, # masuri , #Anglia