BoE mentine dobanda cheie la 0,5% - 10 Decembrie 2009

Joi, 10 Decembrie 2009, ora 16:43
1315 citiri
BoE mentine dobanda cheie la 0,5% - 10 Decembrie 2009

Banca centrala a Marii Britanii, Bank of England (BoE), a mentinut dobanda cheie la minimul record de 0,5% si a stabilit continuarea planului de cumparare de active de 200 miliarde lire sterline emise de bancile centrale, potrivit unui comunicat al bancii, transmite NewsIn.

Cele doua decizii sunt conform asteptarilor analistilor, potrivit unui sondaj Bloomberg. Planul de achizitie de active ar avea rolul de a intari redresarea Marii Britanii dupa perioada de recesiune.

Comitetul de politica monetara al Bancii Angliei se asteapta ca programul sa mai aiba nevoie de doua luni pentru a fi realizat, iar nivelul acestuia ar putea fi revizuit.

Banca Angliei a decis pe 5 martie diminuarea dobanzii cheie cu 0,50 puncte procentuale pana la nivelul actual de 0,50%. Tot atunci a fost demarat un program de cumparare de active emise de bancile centrale.

Cea mai recenta schimbare in ce priveste nivelul programului a fost anuntata pe 5 noiembrie, cand acesta a fost majorat cu 25 miliarde lire sterline, la 200 miliarde lire sterline.

#boe, #dobanda, #marea, #britanie, #recesiune, #criza , #Anglia