Britanicii se pregatesc pentru romani. Inaspresc sistemul de ajutoare sociale

Luni, 18 Februarie 2013, ora 09:43
1491 citiri
Britanicii se pregatesc pentru romani. Inaspresc sistemul de ajutoare sociale

Marea Britanie va adopta masuri mai severe pentru accesarea ajutoarelor sociale si va inregistra cetatenia noilor solicitanti, a anuntat ministrul britanic pentru munca si pensii, in contextul unui interviu privind eliminarea restrictiilor pentru cetatenii romani si bulgari.

Oficialul a afirmat cu aceasta ocazie ca "nu are sens" sa se efectueze o estimare a numarului romanilor si bulgarilor care vor imigra in Marea Britanie anul viitor, transmite BBC, citat de Agerpres.

Premierul britanic David Cameron a declarat saptamana trecuta, in cadrul unei sesiuni a Parlamentului Regatului Unit, ca Executivul sau intentioneaza sa examineze fiecare dintre sistemele britanice - locuinte, sanatate, alocatii - si sa se asigure ca Marea Britanie nu este o destinatie de care se poate profita in materie de beneficii pentru cei care doresc sa vina aici.

Acest demers a survenit pe fondul temerilor conform carora Marea Britanie s-ar putea confrunta cu un aflux de romani si bulgari dupa 1 ianuarie 2014, cand vor disparea restrictiile impuse lor pe piata muncii din aceasta tara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#imigranti romani marea britanie, #emigranti Romania, #locuri munca marea britanie, #ajutoare sociale Marea Britanie , #Anglia