Britanicii vor referendum cu privire la apartenenta la UE

Duminica, 18 Decembrie 2011, ora 15:45
1305 citiri
Britanicii vor referendum cu privire la apartenenta la UE

Refuzul lui David Cameron de a adera la un pact fiscal la summit-ul european de acum zece zile a intarit pozitia premierului in sondaje si a determinat solicitarea unui referendum in privinta apartenentei Marii Britanii la Uniunea Europeana

Potrivit unui sondaj al institutului ICM, aparut duminica in Sunday Telegraph, 35% din cei intervievati se declara pentru organizarea unui referendum avand ca tema apartenenta la UE intr-un an, 16% doresc o consultare publica inaintea terminarii mandatului parlamentar, in patru ani, si 8%, mai tarziu.

Numai 25% din persoanele intervievate se opun unui referendum si 16% n-au nicio parere.

Premierul a franat pana acum cererile pentru un referendum asupra apartenentei la UE formulate de partea eurosceptica a partidului sau.

Presa britanica continua duminica sa comenteze neintelegerea franco-britanica de la summit-ul european, la care David Cameron a refuzat sa se alature celorlalti membri ai UE intr-un pact fiscal intarit, din cauza ca n-a obtinut garantiile solicitate in privinta serviciilor financiare.

Sondajul ICM s-a desfasurat pe un esantion reprezentativ de 1.008 adulti, intervievati la telefon miercuri si joi, la cateva zile dupa summit-ul de la Bruxelles.

#Marea Britanie UE, #marea britanie referendum ue, #marea britanie summit euro , #Anglia