Britanicii vor sa organizeze un referendum privind legatura tarii lor cu UE

Duminica, 01 Iulie 2012, ora 17:28
1378 citiri
Britanicii vor sa organizeze un referendum privind legatura tarii lor cu UE

Premierul britanic, David Cameron, sustine ideea unui referendum privind o redefinire a relatiei Marii Britanii cu Uniunea Europeana si se pronunta pentru "o pozitie diferita, mai supla si mai putin apasatoare pentru Marea Britanie in cadrul UE".

"Cei doi termeni "Europa" si "referendum" pot merge impreuna", scrie premierul britanic intr-un articol publicat sambata pe site-ul internet al Sunday Telegraph, citat de AFP.

David Cameron subliniaza ca nu este favorabil unui referendum privind apartenenta Marii Britanii la Uniunea Europeana. Iesirea din UE "nu ar fi in interesul tarii noastre", adauga premierul, care precizeaza ca "britanicii nu sunt satisfacuti de ceea ce au".

"Nu este prea putina Europa, ci, din contra, prea multa", estimeaza premierul Cameron, potrivit caruia sunt "prea multe costuri, prea multa birocratie, prea multa ingerinta in chestiuni care sunt de competenta statelor, a societatii civile si a persoanelor".

Potrivit unui sondaj de opinie publicat la 11 iunie de The Times, 81% dintre britanici cred ca un referendum pentru redefinirea legaturilor dintre tara lor si UE ar trebui sa fie organizat in urmatorii ani, noteaza AFP.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#marea britanie referendum ue, #Marea Britanie UE, #referendum Marea Britanie, #David Cameron referendum , #Anglia