Cele mai bogate 10 cartiere din Londra valoreaza mai mult decat Scotia

Vineri, 08 Februarie 2013, ora 09:58
4903 citiri
Cele mai bogate 10 cartiere din Londra valoreaza mai mult decat Scotia

Locuintele din cele mai scumpe zece cartiere din Londra au in prezent o valoare egala cu cea insumata a pietelor imobiliare din Tara Galilor, Scotia si Irlanda de Nord, situatie care subliniaza diferentele tot mai mari de avere dintre britanici, potrivit Financial Times.

Casele din Londra sunt traditional mai scumpe decat cele din restul tarii. Totusi, criza a declansat o polarizare rapida a pietei, cu preturile proprietatilor in declin in fiecare regiune a Marii Britanii, cu exceptia capitalei.

Cele mai bogate zece cartiere din Londra, incluzand Camden and Richmond, au o valoare de 552 miliarde de lire sterline, egala cu Tara Galilor, Scotia si Irlanda de Nord la un loc.

Concentrarea pe Londra si cateva din orasele din apropierea capitalei a fost sustinuta si de cererea din partea cumparatorilor straini, noteaza Financial Times.

Divergenta puternica a valorilor proprietatilor va avea un impact dramatic si pe termen lung asupra mobilitatii fortei de munca si recuperarii economice, a declarat Lucian Cook, director pentru piata imobilelor de locuit la firma de consultanta Savills, care a intocmit studiul.

Incepand din 2007, preturile caselor din Londra au crescut cu 15%. Doar acest avans, totalizand 140 de miliarde de lire sterline, depaseste valoarea tuturor proprietatilor rezidentiale din nord-estul Angliei.

#locuinte Londra, #piata imobiliara londra, #apartament Londra , #Anglia