David Cameron sustine prezenta Marii Britanii in Uniunea Europeana

Joi, 09 Mai 2013, ora 14:17
1322 citiri
David Cameron sustine prezenta Marii Britanii in Uniunea Europeana
Sursa foto: The Telegraph

Premierul britanic David Cameron si-a atras joi critici in cadrul propriului sau Partid Conservator, dupa ce a declarat ca ar fi gresit ca Marea Britanie sa paraseasca Uniunea Europeana.

Unii pesimisti "afirma ca nu exista nicio perspectiva de reformare a Uniunii Europene si ca trebuie pur si simplu sa plecam. Cred ca ei gresesc. Cred ca este posibil ca aceasta organizatie sa se schimbe si sa fie reformata", a afirmat David Cameron, la o conferinta asupra investitiilor mondiale, potrivit Reuters.

La eveniment iau parte, printre altii, directorul FMI Christine Lagarde si ministrii de finante britanic, german, canadian si francez.

"Este in interesul Marii Britanii sa ramana o tara care sa fie bine conectata cu restul lumii", a adaugat el.

Cameron s-a aflat din nou sub presiunea euroscepticilor in aceasta saptamana, cand fostul ministru de finante Nigel Lawson a declarat ca planul premierului de a renegocia angajamentele Marii Britanii fata de UE inainte de un referendum privind ramanerea tarii in Uniunea Europeana, planificat pentru 2017, este sortit esecului si ca tara ar trebui sa paraseasca blocul comunitar.

Premierul britanic s-a folosit de acest prilej pentru a-si sublinia hotararea de a continua reducerea deficitului bugetar in Marea Britanie si pentru a ajuta la semnarea unor noi acorduri comerciale intre UE, pe de o parte, si Statele Unite si Canada, pe de alta parte.

"Nu ar trebui sa ne petrecem timpul criticand la nesfarsit bancile si institutiile financiare. Daca dorim ca economia sa-si revina si sa inregistreze progrese, ar trebui sa ne folosim de toate fortele noastre", a mai spus David Cameron.

#Marea Britanie Uniunea Europeana, #Cameron UE Marea Britanie, #iesire Marea Britanie UE, #reforme Uniunea Europeana , #Anglia