Economia Marii Britanii a inregistrat o crestere peste asteptari

Miercuri, 25 Octombrie 2017, ora 19:33
3933 citiri
Economia Marii Britanii a inregistrat o crestere peste asteptari
Foto: CC0 Creative Commons

Economia britanica a inregistrat in trimestrul al treilea din 2017 o crestere peste asteptari, in timp ce Banca Angliei se pregateste sa majoreze rata dobanzii pentru prima data in ultimul deceniu, transmit Bloomberg, BBC si Reuters.

A cincea economie mondiala a urcat in ritm trimestrial cu 0,4% in perioada iulie-septembrie 2017, dupa un avans de 0,3% in trimestrele precedente, a anuntat miercuri Oficiul National de Statistica (ONS). Analistii estimau o expansiune de 0,3% a PIB-ului Regatului Unit.

Serviciile, care reprezinta aproape 80% din PIB-ul Marii Britanii, au urcat cu 0,4%, productia industriala cu 1%, in timp ce sectorul constructiilor a inregistrat un declin de 0,7%, cel mai semnificativ din ultimii cinci ani.

In ritm anual, economia britanica a inregistrat un avans de 1,5% in trimestrul trei din 2017, peste nivelul previzionat de analisti.

Mark Carney, guvernatorul Bancii Angliei (BoE), a afirmat luna aceasta ca economia britanica este in grafic pentru ca banca centrala sa inceapa intr-o perioada de timp relativ scurta sa majoreze rata dobanzii.

Majoritatea economistilor se asteapta ca la sedinta de politica monetara din 2 noiembrie Banca Angliei sa majoreze costul creditului cu 25 de puncte de baza, de la 0,25% la 0,50%.

#Marea Britanie crestere economica , #Anglia