Economia Marii Britanii iese de la "terapie intensiva" - ministru

Luni, 24 Iunie 2013, ora 15:04
1386 citiri
Economia Marii Britanii iese de la "terapie intensiva" - ministru
Ministrul de Finante al Marii Britanii, George Osborne

Economia britanica iese de la "terapie intensiva", se arata intr-un discurs pregatit de ministrul de Finante al Marii Britanii, George Osborne, pentru un eveniment care va avea loc miercuri si obtinut de presa.

Ministrul va prezenta miercuri o evaluare a finantelor guvernului si informatii despre planuri pentru reducerea cheltuielilor cu 11,5 miliarde de lire sterline (13,5 miliarde de euro), transmite AFP.

De asemenea, ministrul va anunta o strategie privind utilizarea fondurilor economisite prin reducerile de cheltuieli pentru investitii in educatie, cercetare, drumuri si cai ferate, care sa sustina "revenirea Marii Britanii in prima liga economica".

"Marea Britanie trece de la faza de salvare la cea de recuperare. Economia iese de la terapie intensiva, dar trebuie sa consolidam aceasta recuperare", se arata in discurs.

Osborne s-a confruntat in ultima perioada cu presiuni pentru cresterea investitiilor care sa sustina cresterea economica si urmeaza sa prezinte miercuri detalii ale "unui plan de infrastructura pe termen lung".

"Economisim bani de la ajutoare sociale si de unde se face risipa pentru a investi in drumuri, cai ferate si educatie, care vor ajuta economia in viitor", potrivit sursei citate.

Marea Britanie a inregistrat in mai imprumuturi nete de 8,8 miliarde de lire sterline (10,3 miliarde de euro), mai putin decat anticipau analistii, au aratat date publicate recent de biroul de statistica de la Londra.

#economie marea britanie, #criza economie Marea Britanie, #economie Marea Britanie 2013 , #Anglia