Fotbal regal. Palatul Buckingham va gazdui in premiera un meci

Miercuri, 04 Septembrie 2013, ora 09:46
1186 citiri
Fotbal regal. Palatul Buckingham va gazdui in premiera un meci
Palatul Buckingham / Sursa foto: altoorizont.com

Palatul Buckingham, resedinta oficiala a reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, va gazdui pentru prima oara in istoria sa o partida oficiala de fotbal, cu ocazia implinirii a 150 de ani de la infiintarea Federatiei engleze (FA).

Meciul va avea loc pe 7 octombrie, pe un teren provizoriu, de 100 m lungime si 60 m latime, care va fi instalat in gradina principala a Palatului, si va opune cele mai longevive echipe locale din Anglia: Civil Service FC si Polytechnic FC, ambele din Chiswick, vestul Londrei, informeaza BBC.

Evenimentul a fost organizat in urma demersurilor presedintelui de onoare al Federatiei, printul William, si cu acordul reginei Elisabeta a II-a. Ducele de Cambridge va acorda cu aceasta ocazie medalii unui numar de 150 de voluntari, dintre cei 400.000 care contribuie in fiecare an la buna desfasurare a meciurilor locale.

Suprafata de joc va fi realizata de Tony Stones, responsabilul cu gazonul stadionului Wembley, care va colabora cu gradinarii Palatului Buckingham.

Civil Service FC este singura supravietuitoare dintre cele 11 echipe care au fondat Federatia engleza de fotbal, intr-o taverna din Londra, in anul 1863, si care au redactat cele 13 legi originale in baza carora Federatia a guvernat in primii sai ani de existenta.

#Palat Buckingham meci fotbal, #meci fotbal Marea Britanie, #meci fotbal , #Anglia