Funeraliile fostului premier britanic Margaret Thatcher in cifre

Miercuri, 17 Aprilie 2013, ora 11:28
941 citiri
Funeraliile fostului premier britanic Margaret Thatcher in cifre

Funeraliile fostului premier britanic Margaret Thatcher presupun 4.000 de politisti, peste 2.300 de invitati, opt cai, 170 de tari reprezentate si 6.650 de mesaje de condoleante inregistrate, conform cifrelor oficiale.

Peste 2.300 de invitati, printre care demnitari reprezentand aproape 170 de tari din intreaga lume, ar urma sa asiste la funeraliile "Doamnei de Fier". Printre ei, doi sefi de stat, 11 premieri, 17 ministri de externe, 32 de ministri si secretari de stat britanici si 30 de membri ai guvernelor conduse de Margaret Thatcher, preluate de AFP.

Un numar de 11 teritorii de peste mari sunt reprezentate. In total, 50 de persoane asociate Insulelor Malvine vor fi prezente, printre care si fosti combatanti.

Peste 4.000 de politisti vor fi mobilizati si peste 1.800 de institutii media au primit acreditare pentru a acoperi ceremonia.

Marti seara, 6.650 de mesaje de condoleante erau inscrise in registrul online pe pagina de internet a guvernului britanic.

Fotografiile difuzate de serviciile premierului pe Flickr si care o arata pe 'Doamna de Fier' in timpul anilor cand s-a aflat la putere, dar si obiecte care i-au fost asociate au fost consultate de 36.300 ori.

Pagina de Facebook a premierului a fost vizitata de 1,2 milioane de ori de la decesul lui Margaret Thatcher.

Un total de 19 salve de tun vor fi trase din Turnul Londrei.

Peste 700 de militari vor fi desfasurati de-a lungul traseului pentru a saluta sicriul acoperit cu Union Jack, drapelul Marii Britanii. Itinerarul parcurs de procesiune este de 1,9 km in plin centrul Londrei, de la capela St Mary Undercroft a Palatului Westminster pana la catedrala St. Paul, trecand pentru ultima data prin fata guvernului si oprindu-se la biserica St Clement Danes a Royal Air Force.

Opt cai ai regimentului regal de artilerie ar urma sa participe la procesiune.

Costul total al ceremoniei este evaluat la 10 milioane de lire (11,6 milioane de euro), fiind acoperit de stat si de familie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#inmormantare Margaret Thatcher, #statistici funerarii Margaret Thatcher , #Anglia